Po McIlroyovi vynechá úvod Playoffs Fowler i Stenson

Po McIlroyovi vynechá úvod Playoffs Fowler i Stenson

První turnaj Playoffs FedEx Cupu bude bez několika hvězd. Po Sergiu Garcíovi, který se do finále letošní sezony PGA Tour nekvalifikoval a Rory McIlroyovi, který si potřebuje utříbit myšlenky, se Northern Trust kvůli zranění nezúčastní ani Rickie Fowler a Henrik Stenson.


Náročný závěr sezony si vybírá svou daň. Řada hráčů si na konci srpna líže rány, ať už to jsou šrámy na duši či na těle, po náročném období plném významných turnajů. Ani letošní rok není výjimkou.

Už během PGA Championship si stěžoval Rickie Fowler na bolest břišních svalů, což druhý den po majoru potvrdilo i vyšetření. „V posledních dvou týdnech se objevovaly zprávy, že bojuji se zraněním břišního svalu. Dnes to potvrdila magnetická rezonance. S týmem jsme se dohodli, že bude nejlepší, když příští týden nebudu hrát Northern Trust,“ napsal Fowler na Instagram. 

Ze zdravotních důvodů se prvního turnaje Playoffs nezúčastní ani Henrik Stenson. Švédská superstar laboruje se zraněním lokte celé léto. Vynechal kvůli tomu Scottish Open a stoprocentně připravený nepřijel ani na The Open v Carnoustie. 

Minulý týden přijel obhajovat titul na Wyndham Championship. Skončil dělený dvacátý. Den po skončení turnaje oznámil, že první část Playoffs bude bez něj. „Není to nic vážného, můžu trénovat a hrát bez jakýchkoliv problémů, ale nemůžu cvičit v posilovně se zátěží. Už se to ale zlepšuje,“ potvrdil Stenson. 

Zatímco Rickie Fowler už má jistotu startu v Ryder Cupu, Stensonova účast v souboji proti Spojeným státům je stále ve hvězdách. Dvaačtyřicetiletý Švéd je zatím šestnáctý v pořadí evropského týmu a do konce kvalifikace zbývají pouze dva týdny. Se svými zkušenostmi v Ryder Cupu se ale dá předpokládat, že kapitán Thomas Bjorn vůči Stensonovi uplatní jednu z kapitánských divokých karet. 

Pochybnosti o svém startu na Northern Trust už před časem naznačoval Rory McIlroy. „Potřebuji se najít,“ uvedl doslova na posledním majoru sezony PGA Championship, kde sice prošel cutem, ale jinak to z pohledu dvojnásobného vítěze turnaje nebylo bůhvíjaké představení.

„Nejlepší bude, když si dám pár dnů volno a srovnám si v hlavě, na čem potřebuji zapracovat. Trochu si zatrénuji a uvidím, jestli budu připraven hrát pět turnajů v šesti týdnech před Ryder Cupem,“ dodal McIlroy. Netrvalo dlouho a Severní Ir skutečně Northern Trust odpískal.