Northern Trust: DJ a Koepka mezi pronásledovateli, zazářil Čejka

PGA TOUR
Northern Trust: DJ a Koepka mezi pronásledovateli, zazářil Čejka

Nesmírně vyrovnané je pořadí po prvním kole úvodního podniku Playoffs FedEx Cupu v New Jersey. Čtyři hráči dělí vedení se skóre -5, v závěsu je o jednu ránu zpět třináct hráčů. A mezi nimi i poslední vítěz PGA Championship Brooks Koepka, světová jednička Dustin Johnson nebo evropská kometa Tommy Fleetwood.


Značná část fanoušků se ale do Paramusu v New Jersey sjela kvůli jinému hráči. Tiger Woods před dvěma týdny pobláznil Ameriku na PGA Championship, kde se do posledních chvil rval o vítězství. Namlsaní příznivci 14násobného major šampiona očekávali pokračování magických úderů i na The Northern Trust.

Nedočkali se. Alespoň zatím. Woods hrál na své poměry obyčejné kolo, jen dvě birdie a dvě bogey, zbytek jamek v paru. Se skóre even par dělí až dělenou 60. pozici. „Byl to jeden z těch dnů, kdy hrajete do greenu rány napůl. Vzdálenosti byly přesně mezi holemi. Nemohl jsem švihat naplno a nedokázal ovládat směr i vzdálenost,“ nechal se slyšet Woods. 

Tak trochu v ústraní si hráli svá kola světová jednička Dustin Johnson, dvojka Brooks Koepka a trojka Justin Thomas. Tři nejlepší hráči světa nabídli divákům daleko zajímavější golf.  

DJ zahrál čtyři birdie na prvních osmi jamkách, ale pak výrazně klopýtnul na osmičce, kde zahrál triple bogey, když ranou z týčka trefil aut, ještě pátou ranou trefil greenový bunker a nakonec zapisoval na pětiparu sněhuláka.

„Snažil jsem se z odpaliště zahrát vysoký cut, místo toho jsem zahrál ránu o 70 yardů jinam, než jsem chtěl. Někdy se stane, že místo cutu, přijde nízký hook. Pak jsem se tomu musel smát. Bylo to legrační, protože takovou ránu jsem už dlouho nezahrál,“ popisoval svůj drive na osmé jamce DJ.

Na tripláče odpověděl DJ dalšími třemi birdie a málem i esem na 232 yardů dlouhé šestce, kde mu míček vyklouznul z jamky. „Jakmile začali všichni šílet, věděl jsem, že eso bylo hodně blízko,“ poznamenal. 

Strategii dělových drivů uplatňoval v prvním kole stejně jako na PGA Championship Brooks Koepka. Díky nim si znovu vytvářel dostatek příležitostí na birdie. A přestože s železy už nebyl tak perfektní, donesl stejný výsledek jako DJ – 67 ran (-4). 

„Drivoval jsem velmi dobře, ale na některých jamkách tu potřebujete trefit fairway, abyste měli pod kontrolou rány wedžemi. Ale myslím, že jsem nakonec odvedl dobrou práci,“ komentoval Koepka.

Na stejném skóre -4 je i rodák z Mariánských Lázní Alex Čejka. Aktuálně 99. hráč pořadí FedEx Cupu zahrál jen jedno bogey a přidal hned pět birdie. Stejné množství birdie a bogey měl na svém kontě i Tommy Fleetwood. 

Z turnaje velmi brzy odstoupil vítěz z minulého týden Brandt Snedeker. Američan si stěžoval na bolest zad už ve středu, kdy vynechal pro-am.

LEADERBOARD