Koepka už zase řádí. V New Jersey dělí vedení

PGA TOUR
Koepka už zase řádí. V New Jersey dělí vedení

Brooks Koepka si drží skvělou formu. Po vítězství na PGA Championship před dvěma týdny bude o víkendu útočit na titul i na The Northern Trust. První turnaj Playoffs FedEx Cupu má výtečně rozehraný i světová jednička Dustin Johnson. Tiger Woods prošel cutem s odřenýma ušima.


V pátek to z pohledu Brookse Koepky dlouho vypadalo na poklidné, trochu nezáživné kolo. Vítěz letošního U.S. Open i PGA Championship zaznamenal na dvanácti jamkách jen tři birdie a dvě bogey. Až teprve druhá rána do greenu pětiparové třináctky vše změnila.

Na 631 yardů dlouhé jamce stačilo americkému ranaři zahrát driver z odpaliště a trojku dřevo na 310 yardů, aby se dostal na green. Míček se zastavil sedm metrů od jamky, následný putt do eaglu Koepka proměnil.

„Do jedenáctky jsem to netrefoval dobře. Až když jsem trefil tu trojku dřevo, všechno si sedlo. Konečně jsem začal hůl do míče správně uvolňovat, namířil jsem si to na strom napravo a snažil se zahrát silné draw,“ popisoval klíčovou ránu druhého kola. 

Od té chvíle se Koepka uvolnil a na závěrečných třech jamkách zahrál tři birdie, jimiž se dotáhl na vedoucího Jamieho Lovemarka na skóre -10. Lovemark usiluje o své první vítězství na PGA Tour a první profesionální titul od roku 2013, kdy naposledy vyhrál na Web.com Tour. 

Výbornou formu z PGA Championship si přenesl do New Jersey také Adam Scott. V pátek zahrál nejlepší kolo dne za 64 ran (-7) a na lídry ztrácí jen jednu ránu. Další ránu zpět je světová jednička Dustin Johnson. Ten se ani ve druhém kole nevyvaroval triple bogey. Tři nad par zahrál hned na úvodní jamce kola. 

A stejně jako triple bogey ve čtvrtek na osmičce ho tripláč na jedničce ve druhém kole nerozčílil, ale pobavil. „Smál jsem se tomu, protože jsem nemohl uvěřit, že jsem zahrál triple zrovna na této jamce,“ poukázal na neobtížnost úvodní jamky dlouhé 380 yardů. "V tu chvíli nešlo dělat nic jiného, než se smát,“ řekl DJ, který v dalším průbehu nasázel osm birdie a jedno bogey.

Spolu s Johnsonem je na -8 také Bryson DeChambeau.

Nemastný neslaný turnaj zatím prožívá Tiger Woods. Po výsledku v paru v úvodním kole zahrál v paru i ve druhé rundě a cutem prošel přesně na ránu. Je 10 ran od lídrů a přestože výrazně zlepšil hru z týčka, stále nemůže najít recept na místní greeny.

„Musíte proměňovat putty, nezáleží na tom, jak dobře drivujete, když nic nedáte. Dnes to nebylo dobré. Těžko se mi greeny čtou a nejsem schopný putty proměňovat,“ uvedl Woods.

Velké selhání na greenu osmnácté jamky předvedl Jordan Spieth. Po špatném odpalu a trestné ráně završil nezdar na jamce odfláknutým puttem z třiceti centimetrů. S putterem v jedné ruce do míčku ledabyle klepnul, a ten udělal jen jednu otočku. Nakonec odcházel z jamky s triple bogey.

LEADERBOARD