Harrington jde na Czech Masters do vedení. Po bezchybném kole

Harrington jde na Czech Masters do vedení. Po bezchybném kole

Před finálovým kolem D+D REAL Czech Masters se na čele výsledkové listiny usadil asistent kapitána evropského týmu pro letošní Ryder Cup. Padraig Harrington předvedl v sobotu ve větrné loterii bezchybné kolo a v neděli bude bojovat o svůj šestnáctý titul na European Tour. Spolu s ním vede Ital Andrea Pavan.


Trojnásobný major šampion Harrington oslaví za pár dnů sedmačtyřicáté narozeniny, dárek si může nadělit předčasně, pokud vyhraje podnik European Tour na Albatrossu ve Vysokém Újezdu. 

Irský golfista až do turnaje v České republice marně čekal na světlý okamžik v sezoně. Na PGA Tour neprošel z 16 startů devětkrát cutem a jeho nejlepším umístěním bylo dělené 28. místo na Zurich Classic. Na European Tour prošel jediným cutem z šesti startů – na Italian Open začátkem června. 

Na Albatrossu ale předvádí parádní golf. I v sobotu si počínal naprosto jistě, problémům se v pohodě vyhýbal a téměř na každé jamce útočil na birdie. Za tři kola zahrál jediné bogey – na pětiparové dvanáctce ve druhém kole. V sobotu se po sedmi ranách pod par dostal do děleného vedení s Andreou Pavanem se skóre -17.

„Z dneška jsem vydoloval snad všechno, proměňoval jsem spoustu puttů, které ale chcete proměňovat spíše v neděli odpoledne,“ zapochyboval o pokračování puttovací formy ve finálovém kole. „Máme náskok tří ran, snad se nám povede první devítka, odskočíme ostatním a ve finále si to rozdáme mezi sebou,“ doufá v co nejméně napěchované čelo výsledkové listiny Harrington.

Ital Andrea Pavan bude v neděli hrát o své první vítězství na European Tour. Čtyři tituly má z Challenge Tour, loni však musel o setrvání na nejlepším evropském okruhu bojovat v q-school. Letos prožívá rok bez nervů, drží 53. místo v Race to Dubai a minulý týden si ve Švédsku připsal už třetí top 10 v této sezoně.

„Těším se na hru s Padraigem. Poprvé jsem na European Tour v této pozici, bude to dlouhý den, ale musím se soustředit sám na sebe a jeho tolik nesledovat,“ plánuje Pavan, který zahrál v sobotu rovněž bezchybné kolo sedm ran pod par.

O místo v evropském týmu pro Ryder Cup hrají Thomas Pieters a Eddie Pepperell. Vítězství by Pepperella dostalo do elitní osmičky pořadí a tím pádem by měl jistotu startu v Paříži. Pieters doufá v divokou kartu. Pozorně ho sledují oba asistenti kapitána – Harrington i Lee Westwood.

LEADERBOARD