DeChambeau podnikl důležitý krok k Ryder Cupu, v New Jersey vede

PGA TOUR
DeChambeau podnikl důležitý krok k Ryder Cupu, v New Jersey vede

Po PGA Championship už mohl mít jistotu. Jenže Bryson DeChambeau na posledním majoru sezony neprošel cutem, vypadl z elitní osmičky hráčů, která se kvalifikovala do amerického týmu na základě získaných bodů, a proto musí 24letý Američan spoléhat na to, že mu kapitán Jim Furyk udělí divokou kartu. Ve třetím kole Northern Trust si o ní řekl dost hlasitě. Zahrál 63 ran (-8) a na čele má náskok čtyř ran.


DeChambeau už byl na Ryder Cupu v roce 2016. Tehdy ovšem jako divák a fanoušek amerického týmu, který pozoroval, jako jeho kolegové z PGA Tour na domácí půdě triumfují nad Evropany. Letos chce být součástí týmů a taky pro to dělá vše, co je v jeho silách.

Loni vyhrál svůj premiérový titul na PGA Tour, letos přidal druhé vítězství na Memorialu Jacka Nicklause a slibně nakročeno k třetímu prvenství má i na prvním turnaji Playoffs FedEx Cupu The Northern Trust.

Ve třetím kole zahrál na hřišti Ridgewood Country Club 63 ran (-8). „Věděl jsem, že pokud chci být na čele leaderboardu, musím dnes zahrát hluboko pod par. Naštěstí se mi to povedlo,“ uvedl DeChambeau.

V kole zahrál devět birdie a jen jediné bogey a pouze o ránu nevyrovnal výkon dne (62), o který se postaral Keegan Bradley. Pokud DeChambaeu dotáhne svou jízdu do vítězného konce, může se na 99% těšit, že si letošní Ryder Cup ve Francii zahraje.

„Každý týden je jiný, ale musím hrát nejlépe, jako mohu, v každém z nich. Pokud budu hrát dobře v Playoffs, o zbytek už se nemusím starat,“ řekl DeChambeau. 

O jednu z divokých karet hraje také Tony Finau, který v aktuálním pořadí pro Ryder Cup drží patnácté místo. Po třetím kole na Northern Trust mu na turnaji patří dělené třetí místo se ztrátou pěti ran na DeChambeaua.

„Lhal bych, pokud bych říkal, že na Ryder Cup nemyslím. Na druhou stranu to teď není ta nejdůležitější věc, chci hrát dobrý golf a být tady ve hře o titul. A jestli výkonem oslovím kapitána nebo kluky, kteří pomáhají s výběrem hráčů, pak je to jedině dobře,“ míní Finau.

O účast v Paříži hraje i veterán Phil Mickelson. Také on si vede na Northern Trust velmi dobře. Po třech kolech dělí sedmou příčku. Kapitánovi Furykovi tím celkem usnadňuje finální výběr, i když tři hráče vybere Furyk až po turnaji Dell Technologies a poslední si schová na turnaj BMW Championship.

Poslední divokou kartu může dostat, a pravděpodobně se tak i stane, Tiger Woods. Ten sice tento týden nepředvádí oslnivé výkony – patří mu až dělená 49. příčka se skóre -3 – ale letos už mnohokrát ukázal, že jeho brilantní hra je zpět, je zdravý a v Ryder Cupu může být rozhodujícím faktorem. Jeho osoba by měla Evropanům stále nahánět strach.

 

LEADERBOARD