DeChambeau připisuje letošní druhé vítězství, jde do čela FedEx Cupu

PGA TOUR
DeChambeau připisuje letošní druhé vítězství, jde do čela FedEx Cupu

Bryson DeChambeau si pohlídal náskok z třetího kola Northern Trust a první turnaj Playoffs FedEx Cupu se stal jeho kořistí. Čtyřiadvacetiletý Američan jde po triumfu do čela průběžného hodnocení závodu o 10 milionů dolarů a výrazně také posílil svou šanci stát se součástí amerického týmu pro letošní Ryder Cup.


DeChambeau udělal klíčový krok k vítězství v New Jersey ve třetím kole. Hřiště Ridgewood Country Club zahrál za 63 ran (-8), na čele si vytvořil náskok čtyř ran, který s přehledem držel i ve finálovém kole. Po 69 ranách (-2) zvítězil o čtyři rány před Tony Finauem.

„Snad i kapitán viděl mou bojovnost. A i když se mi některé rány nepovedly, zvládl jsem to,“ komentoval DeChambeau, který věří, že kapitán amerického týmu pro Ryder Cup Jim Furyk ukáže prstem na něj při výběru posledních čtyř hráčů do svého mužstva. 

V této chvíli by ale bylo velkým překvapením, pokud by se DeChambeau v týmu neobjevil. Navzdory některým letošním selháním. Například na Porsche European Open, kdy po třetím kole vedl, ale v závěrečném kole o vítězství přišel závěrem bogey, bogey, par, triple bogey. 

Na Northern Trust ale předvedl, že ve vypjatých chvílích také dokáže udržet nervy na uzdě. Když už se mu nepovedl odpal, dokázal následující ránu poslat na green a zahrát par. „Sem tam to byly nervy. Moc jsem nevěděl, co s takovým náskokem dělat. Spíš jsem se ho snažil bránit. Byla to pro mě cenná zkušenost,“ řekl DeChambeau, který se posunul na první místo FedEx Cupu a poprvé si zahraje i finálový turnaj Tour Championship.

Bryson DeChambeau slaví druhé vítězství v letošní sezoně (Foto: Profimedia)

Samostatné druhé místo si připsal Tony Finau. Ten rovněž usiluje o jednu z divokých karet kapitána Furyka. „Jestli se o mně už mluvilo, tak tento výsledek by neměl moje šance oslabit,“ doufá Finau.

V top 10 turnaje skončili Justin Thomas, Adam Scott i Brooks Koepka. Těsně za nimi Dustin Johnson. Patnáctý skončil Phil Mickelson a až čtyřicátý Tiger Woods.

LEADERBOARD