Rose vede druhý turnaj Playoffs, Woods začal znovu průměrně

Rose vede druhý turnaj Playoffs, Woods začal znovu průměrně

Velmi rychle se Justin Rose oklepal z nepovedeného turnaje minulý týden na Northern Trust, kde neprošel cutem. V Nortonu odstartoval nejlépe ze všech 98 hráčů v poli. Se skóre šest ran pod par vede o jednu ránu před dvojicí pronásledovatelů. Řada hvězdných hráčů neztrácí mnoho, naopak další průměrný start má za sebou Tiger Woods.


Justin Rose přijel na druhý turnaj Playoffs FedEx Cupu po trochu hluchém období, kdy nejprve odstoupil těsně před startem WGC Bridgestone Invitational kvůli bolestem zad, na PGA Championship uhrál devatenácté místo, ale o dva týdny později na Northern Trust zápasil s puttováním a neprošel cutem.

„Moc dobře vím, jak rychle se to v golfu otáčí. A nikdy proto nemyslím na minutý cut víc než na to, co se v ten týden stalo. A minulý týden jsem bojoval s rychlostí greenů, to byl hlavní problém. Hra z odpaliště do greenu byla v pořádku,“ řekl Rose.

Svá slova potvrdil i výkonem v prvním kole Dell Technologies Championship. V poli nebyl lepší hráč ve hře z odpaliště až na green. Ve statistice získaných ran byl nejlepší, třetí v přihrávkách na green, zasáhl 15 greenů v regulaci.

Na děleném druhém místě se usadila mexicko-skotská dvojice Abraham Ancer a Russell Knox. Oba zahráli na úvod -5. Světová jednička Dustin Johnson ztrácí tři rány na lídra po 68 ranách (-3). Stejně je na tom i Rafa Cabrera Bello, který ještě usiluje o jednu z divokých karet kapitána Bjørna pro Ryder Cup. 

Cabrera Bello minulý týden promarnil poslední šanci, jak se ještě protlačit do osmičky hráčů s jistou účastí v klání proti USA v Paříži. Španěl totiž tento týden upřednostnil další turnaj Playoffs FedEx Cupu proti turnaji European Tour v Dánsku, kde se ještě hraje o světové body do evropského pořadí.

„Rozhodl jsem se zůstat tu a hrát nejlépe, jak jen můžu,“ uvedl španělský hráč, který si chce dobrým výkonem v Nortonu vybojovat příslušnost v top 70, která bude hrát příští turnaj a zachová si tak šanci na pohádkovou prémii 10 milionů dolarů pro vítěze FedEx Cupu.

„Když odehraju dobrý turnaj, nedostanu se do týmu sice na základě bodů, ale mohl by si mě vybrat kapitán,“ doufá Cabrera Bello. 

Kedík omylem prohodil covery…a Woods zahrál úvodní ránu do vodní překážky

Neobvyklá situace nastala na desátém odpališti, kde v pátek před devátou hodinou ranní startoval do prvního kola Tiger Woods. Ten z bagu pro svůj první odpal vytáhl pětku dřevo v domnění, že drží v ruce trojku dřevo. Založil za míč, odstoupil, vyměnil hole a následně zatáhl úvodní ránu do vysoké trávy označené jako vodní překážka.

„Myslel jsem, že mám trojku. Místo toho jsem měl v ruce pětku dřevo, ale když jsem založil za míč, věděl jsem, že do protivětru nemohu dostat míč tak daleko. Tak jsem si šel pro trojku. Vypadalo to, že jsem si rozmyslel výběr hole, ale ve skutečnosti jsem měl v ruce špatnou hůl,“ vysvětloval Woods. Caddie Joe LaCava totiž omylem na trojku dřevo navlékl cover pětky a na pětku cover trojky.

První nepovedený odpal jako by Woodse zastavil v cestě za dobrým kolem. S novým putterem si sice rozuměl, ale jeho brilantní železa, kterými v posledních týdnech zářil, nefungovala. Woods dohrál kolo za 72 ran (+1) a v sobotu bude mít co dohánět.

LEADERBOARD