Simpson si připomíná úspěšný rok 2011, řádí na greenech a v Nortonu vede

Simpson si připomíná úspěšný rok 2011, řádí na greenech a v Nortonu vede

Jakmile si Webb Simpson začne rozumět s putterem, musejí být všichni jeho soupeři na PGA Tour v pozoru. Třiatřicetiletý Američan našel recept na greeny hřiště TPC Boston, kde v sobotním druhém kole zahrál 63 ran (-8) a o jednu ránu se usadil na čele pořadí. Nahání ho trojice Angličanů. Velké zlepšení zaznamenal Tiger Woods.


Už je to sedm let, kdy Webb Simpson vyhrál svůj první turnaj na PGA Tour. Právě před sedmi lety se mezi elitou proslavil přesností z odpaliště, ale především úžasným puttováním, které mu brzy přineslo tituly na šampionátech Wyndham, Deutsche Bank a o rok později dokonce premiérový skalp na majoru U.S. Open.

V posledních letech hráč puttující s belly putterem vyklidil pozice na špici, v plné formě se vrací letos. Velké vítězství si připsal na The Players, k tomu přidal sedm umístění v top 10 a s jistotou si zajistil místo v americkém týmu pro letošní Ryder Cup. 

Vynikající sezonu teď navíc může vyšperkovat dalším triumfem. Na turnaji Dell Technologies Championship vede o jednu ránu před Justinem Rosem a Tyrrellem Hattonem před finálovými koly. A postarala se o to, jakjinak, jeho precizní hra s putterem. Se sobotním kolem se rozloučil symbolicky proměněným puttem z téměř 22 metrů.

„Takovým puttům se musíte smát,“ pronesl Simpson, který byl v sobotu s putterem v ruce takřka neomylný. „Chcete je jen přiblížit k jamce, o tom, že spadnou do jamky, ani nepřemýšlíte. Takové okamžiky jsou na poslední jamce zábavné. Trochu mi to připomíná rok 2011, kdy jsem takovými putty vítězil,“ uvedl Simpson.

Skvělou formu si v Nortonu drží i lídr po prvním kole Justin Rose, na Simpsona ztrácí jen jednu ránu. Třiašedesát ran zaznamenal i Tyrrell Hatton. Angličan si minulý týden na Northern Trust v zoufalství koupil nový putter v obchodě poblíž hřiště a s novou zbraní si začal okamžitě rozumět. V Nortonu dělí druhé místo s krajanem Rosem.

O další dvě rány zpět je Tommy Fleetwood, který stále čeká na své premiérové vítězství na PGA Tour. Velký skok vpřed průběžným pořadím zaznamenal i Tiger Woods. Po 72 ranách na úvod zahrál ve druhém kole 66 ran (-5) a se skóre -4 dělí 21. místo.

Vycenil zuby. Tiger Wods ve druhém kole Dell Technologies zabral a posunul se pořadím na 21. místo (Foto: Profimedia)

Vycenil zuby. Tiger Wods ve druhém kole Dell Technologies zabral a posunul se pořadím na 21. místo (Foto: Profimedia)

„Stále mám před sebou ještě spoustu práce. Tohle je hřiště, na kterém nemůžete držet skóre, musíte hrát další a další birdie. Podmínky budou pořád stejné, takže uvidíte spoustu berdíků,“ předpovídá Woods. Ve druhém kole trefil 12 fairwayí ze 14, hrál velmi dobře železy a pochvaloval si i puttování. „Vždycky vám pomůže, když hrajete z fairwaye. Hrál jsem dobře, jedinou špatnou ránu jsem zahrál na osmičce, jinak to byl dobrý den,“ dodal Woods.

LEADERBOARD