DeChambeau vedle Woodse zářil, na čele v Nortonu je Mexičan

PGA TOUR
DeChambeau vedle Woodse zářil, na čele v Nortonu je Mexičan

Shodné výkony jim přiřadili společný flight. Bryson DeChambeau ve třetím kole Dell Technologies Championship vyhrál minisouboj proti Tigeru Woodsovi, jeho 63 ran ho vyšvihlo na druhé místo průběžného pořadí a v pondělním finále bude útočit na druhý titul v řadě. O jednu ránu vede Mexičan Abraham Ancer.


Bryson DeChambeau už po vítězství na Northern Trust prohlásil, že by v Ryder Cupu uvítal, kdyby mu kapitán Jim Furyk jako parťáka přisoudil Tigera Woodse. Ani jeden sice ještě nemá definitivní jistotu startu v klání proti Evropě na konci září v Paříži, ale s velkou pravděpodobností Furyk oběma hráčům divokou kartu udělí. 

V neděli se budoucí spoluhráči postavili proti sobě. DeChambeau touží vyhrát druhý turnaj Playoffs FedEx Cupu za sebou, Woods zase nahání body, aby si mohl zahrát finálový turnaj v East Lake. 

DeChambeau vedle Woodse zářil. Zahrál sedm birdie, jediné bogey a se třetím kolem se rozloučil parádním eaglem na poslední jamce. Teprve 24letý Američan přiznal, že zpočátku byl vedle 14násobného major šampiona nervózní, oklepat se dokázal až na sedmé jamce, kdy zaznemanal čtvrté birdie dne. 

„On je můj dětský idol. Hrát s ním v turnajovém kole je přeci jen něco jiného,“ připomíná DeChambeau několik cvičných kol, které letos s Woodsem absolvoval, ale v turnaji se potkali v jedné skupině poprvé. „Jasně, že jsem byl trochu nervózní, ale soustředil jsem se na sebe a snažil se zahrát ty nejlepší rány, které umím,“ řekl DeChambeau. 

„Jakmile jsem dal birdie na sedmičce, nervozita opadla. Pár ran jsem poslal trochu vpravo, prostě nervy. To víte, Tiger Woods,“ říká už trojnásobný vítěz na PGA Tour, který svého idola porazil o pět ran.

Sám Woods nezahrál špatné kolo, ale věděl, že mohl zahrát daleko lépe než 68 ran (-3). „Z dneška jsem moc nevytěžil,“ poznamenal. Přitom na první devítce zahrál tři birdie a byl na dobré cestě, jenže pak mu přestaly padat putty a druhou devítku obešel pouze v paru. „Trochu jsem ztratil rychlost na greenech, snažil jsem se putty hrát agresivně a hlavně nenechat žádný krátký,“ uvedl Woods, který se skóre -7 dělí 15. místo. 

Před finálovým kolem vede Abraham Ancer. Mexičan vstupoval do turnaje jako 92. hráč pořadí FedEx Cupu a nutně potřebuje dobrý výsledek, aby se protlačil do dalšího turnaje Playoffs. Ancer minulý týden neprošel cutem, teď má na dalším turnaji náskok jedné rány na čele. 

„Mezi úspěchem a neúspěchem je tak tenká hranice, je to praštěná hra,“ komentoval Ancer a zavzpomínal na minulý týden. „Před týdnem jsem trefoval míče velmi dobře, jen jsem neproměňoval žádné putty. Přitom jsem je hrál dobře, jen prostě nepadaly do jamky. Je fakt strašně tenká hranice mezi bojem o cut a bojem o turnajové vítězství,“ řekl Ancer.

Jeho nejbližším pronásledovatelem je kromě DeChambeaua také Tyrrell Hatton, dvě rány ztrácí Justin Rose a Cameron Smith, jen čtyři rány zpět je Rory McIlroy a Jordan Spieth, Tiger Woods ztrácí na čelo už šest ran. 

LEADERBOARD