Čtvrtý turnaj série GOLF MASTERS 2018

Čtvrtý turnaj série GOLF MASTERS 2018

Originální rozlučku s prázdninami zažili golfisté turnaje GOLF MASTERS 2018 pod patronací titulárního partnera J&T BANKA, který se odehrál ve čtvrtek 30.8. v Prague City Golf na Zbraslavi. Dokonale připravené hřiště linksového typu přivítalo hráče oblačnou oblohou a vydatným větrem od jihozápadu. S nástrahami počasí i resortu, který designoval zkušený britský architekt Jeremy Ford a radil mu i německý golfový profesionál s českými kořeny Alex Čejka, se přišlo utkat 75 golfistů a golfistek.


Už první jamky ukázaly, že je třeba hrát nízké rány pod vítr a že ten, kdo neumí technické rány, nemá šanci atakovat potřebnou vzdálenost. Ukázkový byl dlouhý tří par jamky číslo 3, kde se golfisté v rámci vložené soutěže „beat the pro“ snažili zahrát lepší výsledek než profesionál Marek Nový. Nakonec se to v silném protivětru povedlo jen šesti hráčům z celého startovního pole.

Nejdelší drive se měřil na pětiparu jamky číslo 7, kde svůj balónek posadil nejdál Jiří Staněk. Mezi ženami mu zdárně sekundovala Jana Růžičková. Nejpřesnější ránu turnaje předvedl na předposlední tříparové jamce výkonem 320 cm Ludvík Zonga, který v silném větru zvolil čtyřku železo, a přestože nakonec birdie neproměnil, zapsal na této jamce „safe“ par.

V jednotlivých kategoriích zvítězila Anna Matoušková, která ovládla kategorii HCP 20-54 v konkurenci 33 golfistů s velmi slušným výkonem 44 stbl. bodů. Druhou kategorii 10-19,9 opanoval výsledkem 39 netto Michal Vojtovič před skvěle hrajícím Karlem Vágnerem, který dosáhl stejného výsledku, ale s nižším HCP. V elitní kategorii 0- 9,9 dominoval favorit turnaje Marek Růžička, který zahrál 73 úderů s odpočtem.

V rámci turnaje GOLF MASTERS se s prázdninami loučili i nejmenší, právě pro ně byl připravený program plný soutěží, her a zábavy. Prezentovali se i partneři např. Mercedes-Benz PRAHA testovacími jízdami nových vozů, golfisté mohli vyzkoušet luxus švédských postelí Hästens nebo obdivovat krásné šperky od ATT Investments. Pohodovou atmosféru dotvářelo vynikající sushi od MB FOOD, masáže od Tawanu, skvělé doutníky od Cigar Point i vína z Francie.

Exklusivní věc ale na všechny čekala až po vyhlášení turnaje, přímo naproti klubovně na velké stage pod širým nebem vystoupil se svými hity legendární zpěvák, skladatel a kytarista Miro „MEKY“ Žbirka a všichni si společně s ním zazpívali jeho neslavnější songy.

Poslední zastávkou letošní tour GOLF MASTERS 2018 bude Golf & Spa Resort Cihelny 28. září. GOLFISTA ROKU INVITATIONAL je tradičním turnajem ankety GOLFISTA ROKU.

Zdroj: www.golfmasters.cz a www.golfistaroku.cz