NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S v prodeji od čtvrtka 6. září

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S v prodeji od čtvrtka 6. září

Respekt, pánové, respekt
Čeho jsem si v létě všiml? Chybí nám respekt, obecně. Kolik toho už bylo napsáno o pokoře, trpělivosti nebo o tom, jak v golfu neexistují zkratky a vše chce svůj čas! Jenže… Nestačí o tom jen tak „kecat“, je potřeba se tak i chovat. Jednou z ingrediencí golfu je stejně jako v životě právě TEN respekt. Schází nám nejen na golfových hřištích, chybí tak nějak celkově, ve společnosti. Asi je to dáno dobou. O to větší škoda, že si tyto společenské nemravy taháme i do golfu. Možná právě s respektem by nám bylo všem líp a ze hry bychom měli o to větší radost. Rádi bychom se pak na golf vraceli. Třeba by se nám podařilo vytvořit oázu klidu, kterou by nám ostatní – v tom dobrém slova smyslu – mohli závidět a byla by pro nové zájemce TOU nejvíc sexy věcí, proč s golfem začít. Tak nějak mi připadá, že bez návratu ke starým tradicím a společenskému vychování nikdy nebudeme mít co nabídnout. (G)


P. S.: Nebojte se mi napsat cokoli, co vás trápí, co vám v magazínu chybí, nebo třeba jen to, co vás štve nebo na hřišti mile překvapilo. Pokusíme se vám v příštím čísle odpovědět, najít řešení či o vašem příjemném zážitku rádi napíšeme. Napište mi na e-mail sefredaktor@golfdigest.cz.

 

CO NOVÉM SE V MAGAZÍNU GOLF DIGEST C&S DOČTETE? 

 

REED vs. RORY
OBA DOUFAJÍ V ODVETU

Po neskutečném souboji před dvěma roky v americkém Hazeltine tihle dvě super hvězdy doufají – a my všichni s nimi –, že letos předvedou v Paříži něco podobného. I když se vlastně tento památný nedělní duel č. 1 vůbec neměl konat, stal se téměř legendárním. Jim Furyk, který bude letos kapitánem amerického týmu, až Ryder Cup 28. září začne, vzpomíná: „Tiger šel s nimi a měl vysílačku. Když dohráli, slyšeli jsme z vysílačky neskutečný řev a Tiger musel čekat snad minutu nebo déle, než vůbec mohl začít mluvit, protože by nebyl slyšet.“ V jednu chvíli během utkání jim Tiger, který v golfu zažil ledacos, hlásil: „Pánové, nevěřili byste, čeho jsem tu svědkem.“

S JOHNEM FEINSTEINEM

 

DEVĚT ZÁKLADNÍCH VĚCÍ
CO BYSTE MĚLI O RYDER CUPU VĚDĚT

Profesionály, kteří si byli zahrát na hřišti Albatros Course v resortu Le Golf National, kde se bude konat 42. Ryder Cup, postihla jakási zvláštní choroba. Z nedostatku lepší diagnózy jí říkejme dočasná amnézie. Když hodnotí hřiště vyprojektované Hubertem Chesneauem a Robertem von Haggem na obecné úrovni, zpravidla ho chválí. Většina z nich se shodne na tom, že není potřeba být obzvlášť dlouhý z týčka. Je sice nutné udržet si přesnost, abyste se propletli mezi všemi jezírky a terénními vlnami, ale hřiště na druhou stranu nabízí na několika místech možnost případné ztracené rány zase získat zpět.

S RYNAME HERRINGTONEM

 

DANIEL BAGÍN
GOLF JSOU ŠACHY JAKO BLÁZEN

Golf a baseball, to jsou dvě velké sportovní lásky Daniela Bagína, a dá se říct, že ho obě provázejí prakticky celým životem. Jen v opačném pořadí. Nejprve baseball – a nutno doplnit i softball – a poté golf. Říká se, že každý správný chlap má zplodit syna, zasadit strom a postavit dům. Pražský rodák Daniel Bagín tohle rčení poněkud modifikoval, ale rozhodně za sebou zanechal několik zajímavých stop. Skoro by se chtělo říct pomníků, ale to není tak docela pravda. K pomníkům se jednou za čas kladou věnce, drží se pietní minuta ticha a pak zase dlouho nic, ale „pomníky“, které za sebou nechal on, naopak kypí životem. Především tím sportovním. A je jedno, zda je řeč o baseballovém areálu v pražské Krči, nebo aktuálně o golfovém areálu v Kestřanech u Písku.

S ALOISEM ŽATKULIAKEM

  

FRANTIŠKOVY LÁZNĚ – HAZLOV
TO NENÍ ŽÁDNÁ LÁZEŇSKÁ PROCHÁZKA

„Sehr geehrte mitbürger, die Eisenmüllsammel, werden am Freitagnachmittag stattfinden…“ Tak znělo hlášení místního rozhlasu, které jsme na druhé jamce zaslechli nikoliv z 500 metrů vzdáleného Schönbergu, ale z obce Hazlov, která s hřištěm přímo sousedí. Do Schönbergu je to přece jenom o kousek dál, navíc přes státní hranici a hustý les. Přesto se na hazlovském hřišti pocitu, že už nejste v Čechách, ale v Německu, jen tak nezbavíte. A ještě jeden fakt. Jak je cesta do Františkových Lázní dlouhá, tak dlouhá je i zdejší osmnáctka. Na lázeňskou procházku zapomeňte, připravte se na sportovní pětihodinovku, která vám nedá nic zadarmo, a po zdolání Nedvědova pahorku budete přemýšlet o tom, že by to s tou kondičkou chtělo přece jenom začít něco dělat.

S ROBINEM DRAHOŇOVSKÝM

 

WALTER IOOSS JR.
AUTO: PORTRÉT

Fotím Jordana Spietha v Dallasu. Jsme na krytém drivingu v Trinity Forest a já chci, aby odpálil 6-železem na foťák umístěný přímo ve směru rány. Stojím zrovna vedle foťáku, ale plánuju samozřejmě včas odejít, protože ho můžu ovládat i na dálku a nechce se mi umřít. Hodím Jordanovi syntetický míček, který je měkčí než normální (ale zase ne o tolik), a vysvětlím mu, co po něm chci. Ještě než se stihnu přesunout, snad za tři vteřiny, Jordan odpálí. Míček o vlásek mine moji hlavu, prudce se odrazí od stěny za mnou a spadne na zem. Hodím po něm pohled, který říká: „Málem jsi mě zabil.“ A v jeho očích čtu odpověď: „Hele, vždyť jsem udělal, cos mi řekl.“ Jediné, co viděl, byl cíl. Ještě nikdy jsem nepotkal golfistu s takovým sebevědomím.

S GUYEM YOCOMEM

 

A CO DALŠÍHO V NOVÉM ČÍSLE NAJDETE?

PŘEDSTAVUJEME

CZECH MASTERS
Někdy se stači jen nebÁt, a dostanete se k hvězdam bliž, než si můžete vůbec představit
S KLÁROU KUCHAŘOVOU

 

CZECH OPEN
Padl nový rekord hřiště, nejnižší vítězné skóre a byla to bitva až do posledního puttu


PŘIPRAVEN NA BITVU
Klidně ukradněte můj plán a postavte si podle něj ten svůj
S JUSTINEM THOMASEM

JSTE PŘIPRAVENI?
Největší golfová show začne co nevidět! A tohle by mohl být ten nejlepší souboj šech dob
S BASILEM DALBERTEM

PROCHÁZKA POD PAŘÍŽSKOU GILOTINOU
Analýza posledních čtyř jamek podle amerického kapitána Jima Furyka
S JOHNEM HUGGANEM

OBŘÍ GOLFOVÁ PÁRTY
Alespoň ve Skotsku to tak bylo. Paříž by tomuto svátku mohla navíc dodat i francouzský šarm

ŘEČ ČÍSEL
Rivalita, která vznikla téměř před 100 lety
S DANIELEM TRHONĚM

TREFTE FAIRWAY
Čtyři způsoby, jak se nenechat sfouknout z týčka
S KEVINEM KISNEREM

OSTRAVICE Č. 1
Hru vám na úvod může zničit jen vlastní nenasytnost
S KARLEM SKOPOVÝM JUN.

SUVERÉNNĚ Z ROUGHU
Nechte se vést jedním heslem: Nahoru a uf…
S JEFFEM RITTEREM

SÍLA SKRYTÁ UVNITŘ
Tahle kompaktní železa stojí za vaši pozornost
S MIKEM STACHUROU

PORAZTE BOLEST
Tajná pomůcka, díky níž Tony Finau dokončil Masters
S RONEM KASPRISKEM

SOKOLOV
Osmnáctijamkové hřiště, které zacelilo „měsíční krajinu“
S PETREM SKOPOVÝM

TOUR PRO V UTAJENÍ
Jsou dobré pro-amy, a jsou špatné pro-amy
S MAXEM ADLEREM

ČAS ZMĚN
Co se pro vás s novými pravidly mění? Přehled nejpodstatnějších úprav

GOLFOVÝ SVAZ ČSR
O jeho existenci dnes ví jen minimum golfistů a jeho osud plně odráží spletité cesty našich dějin
S ANDREJEM HALADOU

BRITSKÝ GENTLEMAN
Jaguar F-Pace představuje nenápadnost s tradicí a sportovním srdcem

HRA JEDNOHO MUŽE
Říct, že synovi „koupil“ turnaj evropské série, je poněkud silné tvrzení

TOTÁLNÍ VÝPRODEJ
Základní klasifikace nesportovního chování

A mnohem více na 100 STRÁNKÁCH zářijového čísla.

 

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S vyšlo ve čtvrtek 6. září 2018 

© 2018 Golf Digest C&S. Všechna práva vyhrazena