Mašina jménem DeChambeau je k nezastavení. Vyhrál druhý turnaj Playoffs za sebou

PGA TOUR
Mašina jménem DeChambeau je k nezastavení. Vyhrál druhý turnaj Playoffs za sebou

Jak se během devíti dnů stát golfovou hvězdou světového formátu? Návod k tomu má Bryson DeChambeau. Čtyřiadvacetiletý Američan vyhrál na TPC Boston druhý turnaj Playoffs FedEx Cupu v řadě, ještě více upevnil své prvenství v závodě o 10 milionů dolarů a nikdo už nepochybuje o jeho zvolení do amerického týmu pro Ryder Cup.


Na Tour momentálně není žhavější zboží, než je rodák z Kalifornie známý pro svůj vědecký přístup ke hře, bekovkou á la Ben Hogan i trochu neortodoxním švihem. A kdo ještě loni nevěřil, že DeChambeau je připravený stát se golfovou superstar, musí teď uznale pokývat hlavou.

Nejen proto, že na PGA Tour vyhrál letos už potřetí, ale jako prvnímu hráči v této sezoně se mu povedlo vyhrát dva turnaje za sebou. A ne jen tak ledajaké turnaje….Oba totiž patří do nadstavbové části sezony zvané Playoffs pro golfovou smetánku. Jen jednomu hráči se navíc v minulosti povedl stejný kousek. Před deseti lety vyhrál první dva turnaje Playoffs i Vijay Singh.

DeChambeau bude mít v následujících dvou turnajích možnost vyhrát třetí podnik Playoffs v jedné sezoně, což se zatím ještě nikomu nepovedlo. Prozatím se ale může spokojit s tím, že se stal teprve devátým hráčem historie za posledních 30 let, který vyhrál svůj čtvrtý turnaj na Tour před 25. narozeninami.

Zatímco Northern Trust před týdnem vyhrál suverénně o čtyři rány, na Dell Technologies Championship ztrácel na lídra po dvou kolech sedm úderů. Jenže ve třetím kole po boku Tigera Woodse zářil, dotáhl se na čelo průběžného pořadí a ve finále prokázal, proč je momentálně nejlepším hráčem.

„Jsem konzistentní,“ uvedl jako hlavní důvod své aktuální formy lídr průběžného pořadí FedEx Cupu. „Minulý týden jsem ještě na něco přišel na putting greenu a to mě vyslalo po správné cestě,“ prozradil DeChambeau, který v letošní sezoně neohromoval bůhvíjakými výkony na greenech, ale v posledních dvou týdnech patřil vždy k nejlepším puttérům.

Foto: Profimedia

„Když budu dál hrát dobré rány, bude těžké mě porazit. Už nemohu hrát lépe,“ soudí DeChambeau.

Po vítězství na Dell Technologies Championship se Bryson DeChambeau posunul na sedmé místo ve světovém žebříčku, ale hlavně už nikdo nepochybuje o jeho zvolení do amerického týmu pro Ryder Cup.

„Způsob, jakým hraje, zvláště v posledních týdnech, kdy si vytvořil spoustu šancí a nedělá moc chyb, to je velmi působivé,“ chválí DeChambeaua Tiger Woods.  „Když už se mu něco nepodaří, většinou mine na správné místo, odkud se dá zachránit. O tom to je,“ dodává potenciální partner Brysona DeChambeaua v Ryder Cupu. Stále více se totiž hovoří o tom, že Woods by mohl s DeChambeauem vytvořit dvojici, která bude Evropanům v Paříži nahánět strach. 

Kapitán amerického týmu Jim Furyk oznámí tři nová jména v úterý odpoledne amerického času. Poslední divokou kartu si schovává na příští týden po turnaji BMW Championship.

LEADERBOARD