Spilková a Váňová se představí na LET ve Francii

Spilková a Váňová se představí na LET ve Francii

Evropská ženská profesionální série Ladies European Tour se po měsíci hlásí o slovo. Ve Francii se uskuteční její další turnaj, na kterém nebudou chybět ani české hráčky Klára Spilková a Šideri Váňová. Čtyřkolový turnaj Lacoste Ladies Open de France v Le Pian-Médoc se hraje od 6. do 9. září.


Klára Spilková se k turnajům v Evropě vrací po měsíční přestávce, kterou vyplnila týdenním odpočinkem po dvou turnajích na britských ostrovech a postupně se vracela k tréninkovému procesu.

„První týden jsem si udělala úplné volno od golfu. Poté jsem se postupně vracela k tréninku a cvičení. Zahrála jsem si Albatross těsně před Czech Masters, a byl to na krásném hřišti zážitek,“ zmínila loňská vítězka Ladies European Tour v Maroku.

„Jinak jsem se připravovala s trenérem Lukášem Martincem na Černém Mostě a také jsem absolvovala trénink s reprezentačním koučem Staffanem Johanssonem. Prošli jsme si všechny aspekty hry a hodně mi to dalo,“ uvedla hráčka Czech Golf Teamu a členka globálního týmu KPMG.

Na výsledku turnaje ve Francii záleží další program 23leté profesionálky. Pokud udrží současné 5. místo v žebříčku Order of Merit, zahraje si také následující Evian Championship, tedy opět turnaj ve Francii a zároveň poslední major sezony.

Šideri Váňová v předminulém týdnu absolvovala první fázi kvalifikační školy o LPGA, kterou zvládla a s konečným skóre +4 postoupila do druhé fáze školy. Ta se uskuteční v polovině října v Plantation Golf and Country Clubu, a do finálové Q-series z ní postoupí už jen přibližně 15-25 hráček.

Obě Češky vstoupí do turnaje Lacoste Ladies Open de France ve čtvrtek odpoledne z odpaliště jamky číslo 1. Spilková se vydá na hřiště v 13:35, Váňová v předposledním flightu ve 14:50. Hraje se na hřišti Chateaux Course Golf du Médoc s délkou 6 461 metrů a parem 71.