Matuš zahrál 61 a vede turnaj Challenge Tour. Po kole musel na doping

Stanislav Matuš
Matuš zahrál 61 a vede turnaj Challenge Tour. Po kole musel na doping

Deset ran pod par, vyrovnaný rekord hřiště, sedm birdie v řadě a průběžné vedení turnaje Challenge Tour v anglickém Lutonu. Stanislav Matuš má za sebou fantastický vstup do Bridgestone Challenge. Jeho výkon vyvolal takový ohlas, že musel po kole zamířit na antidopingovou kontrolu.


Stanislav Matuš už na D+D REAL Czech Masters na Albatrossu předváděl dobrou hru v poli, stěžoval si na puttování, které mu celkový dojem ze hry kazilo. Čekal na den, kdy bude mít štěstí i na greenech. A ten přišel ve čtvrtek na Challenge Tour v Anglii.

„Konečně moje hra vyústila taky v dobrý výsledek. Dnes to byl přesně ten den, kdy se postavíte k míčku a ještě, než do něj udeříte, víte, že to dobře dopadne,“ komentoval Matuš. „Snažil jsem se hrát uvolněně, nejdelší putt jsem hrál asi z šesti metrů. Navíc jsem při čtení puttů viděl, kudy půjde míč do jamky, stačilo je zahrát jen po správné linii,“ líčil své nejnižší kolo v kariéře za 61 ran (-10). 

Poprvé v životě také zahrál sedm birdie v řadě, a to od jedenácté do sedmnácté jamky kola (startoval z jamky č. 10). A aby těch poprvé nebylo málo, poprvé vede turnaj Challenge Tour.

„Vedu turnaj, zahrál jsem nejlepší kolo dne, mám z toho radost. Ale nemůžu si to moc připouštět, čekají mě ještě tři dny tvrdé práce. Teď to bude o trpělivost, zkušenostech, tlak se bude stupňovat. Na druhou stranu teď už vím, že na téhle sérii jde zahrát dobrý výsledek, tohle je pořádný boost na sebevědomí“ konstatoval Matuš. 

Jeho 61 ran je vyrovnaným rekordem hřiště. Po kole, v němž se nedopustil ani jedné chyby ve skórkartě, se dočkal mnoha blahopřání v klubovně i z Česka. Zároveň však musel podstoupit antidopingovou kontrolu. „Reakce na moje kolo byla taková, že mě poslali na doping,“ smál se český profesionál, který kontrolou prošel bez potíží. 

Do pátečního kola vstoupí Matuš pět minut před osmou hodinou ranní z jamky číslo 1. I proto ve čtvrtek nedojde ani k symbolické oslavě kola. „Zatím není co slavit. Je to jen první kolo, navíc to byl dnes dlouhý den a jsem trochu unavený, potřebuju zregenerovat a být připraven na zítřejší kolo,“ dodal Matuš.

V turnaji účinkují ještě další dva čeští golfisté. Petr Dědek po 72 ranách (+1) dělí 102. místo, Daniel Suchan po 74 úderech (+3) dělí 133. místo.

LEADERBOARD