Woods dělí vedení s McIlroyem. Oba zahráli osm pod par

PGA TOUR
Woods dělí vedení s McIlroyem. Oba zahráli osm pod par

Poprvé v historii PGA Tour dělí první místo na stejném turnaji Tiger Woods s Rory McIlroyem. Obě hvězdy světového golfu zahrály na úvod BMW Championship 62 ran (-8). Na hřišti Aronimick se skórovalo o sto šest, pod par hřiště se dostalo osmačtyřicet z celkového počtu 69 hráčů.


Konečně, mohl si říct Tiger Woods po prvním kole předposledního turnaje Playoffs FedEx Cupu. Zaprvé po hodně dlouhé době zahrál skvělé první kolo, dosud byl totiž ve statistice skórování v prvních kolech až stočtyřicátý a v posledních jedenácti turnajích se mu jen jednou povedlo pokořit par hřiště.

„Konečně jsem proměnil nějaké putty a mám za sebou mnohem lepší start než na většině turnajů,“ řekl Woods a na tváři se mu objevoval obří úsměv. Není divu, ve čtvrtek mu totiž vyšlo všechno, na co sáhnul. Tedy až na odpal na tříparové osmičce, kde zahrál své jediné bogey dne.

Po experimentech s puttery v posledních týdnech se Woods vrátil ke svému osvědčenému putteru Scotty Cameron, s nímž dobýval turnaje v minulosti. A starý přítel se odměnil parádně. Woods hrál výborně železy, míčky umisťoval blízko jamkám, ale putter ho nezklamal.

„Vím, jak s tímhle putterem hrát, vím, jak se mám k míči postavit a jak hlavu hole do míče uvolnit. Vždyť jsem s ním zahrál už miliony puttů,“ uvedl Woods, který zahrál na své úvodní devítce kola 29 ran a chvíli bylo ve hře i magických 59. Nakonec se musel spokojit s 62 údery a s tím, že na čele nebude po prvním kole sám.

Ještě lépe měl kolo rozehrané Rory McIlroy. Severní Ir se po šesti birdie v řadě dostal na své čtrnácté jamce kola už devět ran pod par. Přibrzdila ho až dvojice bogey na jamkách 7 a 8, kolo završil berdíkem na deváté jamce.

„Moc šancí, jak pokořit 60 ran, nedostanete. Dnešek byl jedním z nich. Ale nebudu si stěžovat. Raději zahraji 62 ran a vyhraju turnaj, než abych zahrál 59 a možná ani nevyhrál,“ prozradil McIlroy v rozhovoru po skončení kola.

Světová osmička si přenesla vynikající formu ze středečního pro-amu, kdy zahrála 27 ran na druhé devítce. „Včera jsem dal v pro-amu sedm birdie v řadě, dnes jsem byl po 14 jamkách devět pod, to je v součtu -17 během 23 jamek. Docela dobré,“ odhalil neuvěřitelnou bilanci.

Široké fairwaye a velké teplo hráčům ve skórovacích hodech hodně pomáhá. Osmačtyřicet hráčů z celkového počtu 69 hráčů zahrálo pod par hřiště. Tři rány pod par stačí až na dvacáté místo. O ránu horší než McIlroy s Woodsem byl Xander Schauffele. Justin Thomas, Peter Uihlein, Billy Horschel a Alex Noren zahráli 6 pod par.

LEADERBOARD