Spilková potřetí na Evian Championship

Klára Spilková
Spilková potřetí na Evian Championship

Čtvrtý a zároveň poslední start na majoru v letošním roce čeká od 13. září Kláru Spilkovou. Česká profesionálka se představí ve Francii na The Evian Championship, na kterém debutovala v roce 2015 a podruhé si na něm zahrála loni. Rekordně dotovaný turnaj se hraje tradičně na hřišti Évian-les-Bains.


Oproti loňskému ročníku se dotace závěrečného ženského majoru zvedla o 200 tisíc dolarů z 3 650 000 na 3 850 000 dolarů, z nichž si vítězka odkrojí 577 500 dolarů. Hranici 4 milionů dolarů překoná turnaj už v příštím roce, kdy si hráčky zahrají o 4,1 milionů dolarů v novém termínu od 25. do 28. července. Výše dotace dělá z Evian Championship druhý nejlépe dotovaný ženský major hned po U.S. Women’s Open.

Klára Spilková zamířila do dějiště šampionátu po dohrání Lacoste Ladies Open de France, turnaje Ladies European Tour, kde obsadila dělené 40. místo. V pondělí si zahrála cvičné kolo, ve středu ji čeká pro-am a od čtvrtka první ostré kolo.

Pětadvacátý ročník turnaje si zahraje 120 hráček, přičemž nejlepších 70 + ties postoupí do víkendových kol. Spilková na turnaji startovala poprvé před třemi lety, a obsadila 55. místo. Loni si zahrála major podruhé v kariéře, ale neprošla cutem.

I kvůli rozbitému kalendáři Ladies European Tour a turnajovému výpadku se Klára Spilková na předchozích třech letošních majorech, kterých se zúčastnila, výsledkově příliš neprosadila. Cutem neprošla na obou amerických majorech U.S Women’s Open Championship i KPMG Women’s PGA Championship. Do víkendových kol prošla pouze na RICOH Women’s British Open, kde obsadila 50. místo.

Hřiště pro letošní ročník měří 5924 metrů a má par 71. Klára do turnaje vstoupí ve čtvrtek ve 12:37 z odpaliště desáté jamky se Sandrou Gal a Brittany Lang.