Klára Spilková na Evian Championship neprošla cutem

Klára Spilková
Klára Spilková na Evian Championship neprošla cutem

Účinkování Kláry Spilkové na závěrečném majoru sezony Evian Championship trvalo jen dvě turnajová kola. Česká hráčka nezlomila nelichotivou bilanci na turnajích kategorie major v letošním roce a cutem neprošla na třetím ze čtyř. Po kolech 73 a 74 jí k postupu chyběly dvě rány.


Spilková ve druhém kole o účast ve finálových rundách zabojovala. Dlouho se držela v paru pro kolo a celkově i s prvním kolem +2. O jejím konci na turnaji rozhodla až závěrečná dvojice jamek, kde si připsala double bogey a bogey.

„Bohužel, na sedmnáctce jsem po dobrém drajvu trefila strom a další rána byla ´krtek´, protože fairway byla mokrá. Dala jsem z toho double bogey. Na poslední jamce šel drajv vlevo vedle fairwaye do roughu. Bohužel jsem nemohla hrát druhou ránu na green. Na obou jamkách jsem minula dvouapůlmetrový putt a bohužel jsem nepostoupila,“ komentovala závěrečné dění Spilková.

V letošní sezoně tak Spilková uzavřela účet z majorů. Třikrát neprošla cutem a na RICOH Women’s British Open obsadila 50. místo. Česká profesionálka a členka Czech Golf Teamu však rozhodně neřekla v letošní sezoně poslední slovo, už v příštím týdnu by měla hrát Estrella Damm Ladies Open ve Španělsku, do kterého je přihlášená.

„Hrála jsem dobrý golf a věřím, že se to na dalším turnaji zase v dobré obrátí,“ zůstává pozitivně naladěna.

Na vrcholu leaderboardu Evian Championship dělí vedení čtveřice hráček. Po prvním kole na něm zůstala Maria Torres, ke které se přidaly Amy Olson, Mo Martin a Mi Hyang Lee.

LEADERBOARD