Woods měl hru pod kontrolou a vede Tour Championship s Fowlerem

PGA TOUR
Woods měl hru pod kontrolou a vede Tour Championship s Fowlerem

Stejně jako před dvěma týdny v Aroniminku se na čele po prvním kole velkého finále PGA Tour usadil Tiger Woods. Svůj výkon ve čtvrtek korunoval na závěrečném pětiparu eaglem, kterým se dotáhl na vedoucího Rickieho Fowlera. A pak mohl v rozhovorech rozdávat pochopitelné úsměvy.


Není divu, že Tiger musel být se svým prvním vystoupením v East Lake po dlouhých pěti letech spokojený. Na drivingu před začátkem kola totiž neoplýval jistotou. Drivy zatahoval mimo území vyhrazené pro cvičné odpaly – vlevo za plot oddělující driving od šestnácté jamky. Několik želez „topnul“ a na cvičném greenu příliš puttů neproměnil.

Tím spíš ho těšilo, že na hřišti to byla zcela „jiná písnička“. „Zahrál jsem spoustu kvalitních ran, ať už to byly odpaly z týčka po green nebo putty, žádnou ránu jsem vyloženě nezkazil a všechno jsem měl tak nějak pod kontrolou,“ uvedl Woods, který kolo zakončil parádním eaglem, kdy po drivu zahrál ze semiroughu ránu pětkou dřevem přímo na green a proměnil devítimetrový putt.

„Jakmile jsem to trefil (pětku dřevo), věděl jsem, že bude dobrá,“ přiznal Tiger v rozhovoru po skončení kola. Vedoucí pozice po prvním kole není pro Woodse v posledních týdnech nic nového. Už před dvěma týdny vedl v Aroniminku po 62 ranách. 

„Dnešních 65 je daleko lepších než 62 před dvěma týdny. V Aroniminku bylo hřiště měkké, tady je mnohem těžší dostat míček blízko jamky. Jakmile se dostanete do roughu, nemůžete si přihrát blízko. Prostě nemáte kontrolu nad míčem.“

Na čele je Woods společně s Rickie Fowlerem, který vynechal dva turnaje Playoffs kvůli nataženému šikmému břišnímu svalu. Teď už je ale v plné formě a v East Lake se dopustil pouze jedné chyby na sedmičce. K bogey ale přidal hned šest birdie a skvěle rozehrál turnaj, na němž má poslední šanci v letošní sezóně ukořistit vítězství.

Jak Woods, tak Fowler ještě mají šanci v případě vítězství na turnaji teoretickou šanci vyhrát i FedEx Cup. To by ale museli jejich soupeři na prvních místech klopýtnout, což zatím odmítají Justin Rose nebo Tony Finau s Justinem Thomasem.

Rose zahrál v prvním kole jen o ránu hůř než vedoucí dvojice, Finau i Justin Thomas jsou dvě rány zpět. Nepovedené první kolo má za sebou lídr průběžného pořadí Bryson DeChambeau. Zahrál 71 (+1) a dělí se o 21. místo. Bídně rozehrál turnaj Phil Mickelson. Po devíti jamkách byl už na skóre +5, nakonec dohrál s +3. 

LEADERBOARD

SESTŘIH 1. KOLA TOUR CHAMPIONSHIP

SESTŘIH 1. KOLA TIGERA WOODSE