Vítěz z Čeladné jako první hráč European Tour zahrál 59

Vítěz z Čeladné jako první hráč European Tour zahrál 59

Několikrát už bylo 59 ran na European Tour na spadnutí, ale až ve druhém kole Portugal Masters 2018 se evropská série dočkala. Oliver Fisher, bývalý vítěz Czech Open na Čeladné, zahrál magických 59 a jako první hráč v 46leté historii prorazil hráz 60 úderů. Na nejlepším evropském okruhu k tomu bylo potřeba přes 690 tisíc kol.


V jediném kole zaznamenal Fisher deset birdie a jeden eagle. Po prvním kole v paru se v druhém utrhl ze řetězu a jeho jízda mohla skončit dokonce 58 ranami. Hráč, který na European Tour v posledních letech spíše přežívá, musí Portugalsko milovat. Před dvěma lety tu totiž zachránil svou příslušnost na nejlepším evropském okruhu, teď se zapsal do historie číslem 59.

V rozhovoru po rekordním kole pak sršel nadšením. „Je to úžasný pocit. Úžasné přespat historii tady v Portugalsku, skvělý turnaj a je to úžasné jak pro European Tour, tak i pro mě.“

„Když jsem vyrazil na hřiště, byl jsem v paru, a tak jsem se hlavně snažil projít cutem. Nakonec je z toho tohle,“ smál se 30letý Angličan, který se hned dostal do vedení turnaje se skóre -12 s Eddie Pepperellem a Lucasem Herbertem.

Oliver Fisher má dosud na svém kontě jediné vítězství na European Tour. Získal ho před sedmi lety na Czech Open v Prosper Golf Resortu v Čeladné. Paradoxně v roce, v němž z 21 startů dvacetkrát neprošel cutem, aby se pak na dvou turnajích ve Švédsku a Irsku podíval do víkendových kol a následně triumfoval pod Beskydami.

Skórkarta Olivera Fishera ve druhém kole Portugal Masters (Foto: Twitter)