Woodsova parádní sobotní jízda: 6 birdie během 7 jamek, náskok 3 ran

Woodsova parádní sobotní jízda: 6 birdie během 7 jamek, náskok 3 ran

Tigermánie už jede na plné obrátky. Diváci v East Lake si přišli na své i v sobotu, kdy Tiger Woods vstoupil do svého kola šesti birdie na prvních sedmi jamkách a rychlostí blesku utíkal svým soupeřům. Zpomalil až na druhé devítce. I tak si ale ponese do finálového kola náskok tří ran na Roryho McIlroye a Justina Rose.


Jako by se psal rok 2000 a Tiger Woods kráčel ke svému drtivému vítězství o patnáct ran na U.S. Open. Taková atmosféra panovala v sobotu v East Lake, kde každé birdie bývalého krále golfu bylo oslavované jako vítězství v turnaji. I soupeři se shodovali, že cítí nostalgii z let minulých.

O tom, že je Tiger Woods definitivně zpět a znovu schopen útočit na turnajové tituly už není žádný pochyb. Na Tour Championship v Atlantě má poslední šanci, jak získat první titul v letošní sezóně, kterému byl už tolikrát blízko. Ještě ale není v cíli, k trofeji potřebuje zahrát ještě jedno dobré kolo.

V sobotu vstoupil do třetího kola společně s Justinem Rose, který přihlížel Woodsově neuvěřitelné jízdě na prvních sedmi jamkách. První birdie zapsal na jedničce po proměněném sedmimetrovém puttu, další přidal na trojce, kde zavěsil dvoumetrový putt, na čtyřce slavil další sedmimetrový putt v jamce, na pětce opět vytahoval míček z jamky po birdie ze dvou metrů, na pětiparové šestce si přihrál z bunkeru na dva metry a opět proměnil, ale nejlepší ránu si schoval na sedmičku. Z fairwayového bunkeru ze vzdálenosti 172 yardů poslal devítkou železem míček znovu do dvou metrů od jamky. 

„Začal jsem fakt pěkně,“ těšil Woodse raketový vstup do třetího kola. Na osmé jamce netrefil první green v regulaci, ale zvládl se zachránit, na tříparové devítce už nikoliv. A od té doby se jeho kouzlo začalo trochu vytrácet. Birdie ještě stihl na dvanáctce, pak ale chyboval znovu na šestnáctce, kde zachraňoval bogey. Snazší jamky 17 a 18 k birdie nevyužil, a tak vstoupí do finále s náskokem „jen“ tří ran. 

Tiger Woods a Justin Rose (Foto: Profimedia)

„Tenhle týden jsem na greenech konzistentní, mám na nich správnou rychlost,“ uvádí klíčový aspekt jeho hry. Právě takto si Woodse jeho příznivci pamatují z let, kdy dominoval golfu. Skvělý při hře železy a vynikající na greenech.

Tiger Woods bude v neděli bojovat o první titul po pěti letech a celkově už osmdesátý na PGA Tour. Náskok tří ran ve finálovém kole ještě nikdy během své kariéry neprohospodařil, jenže letos je přeci jen v trochu jiné situaci. Po návratu po zraněních už se během několika turnajů ve finále dostal na vedoucí pozici, ale k vítězství své tažení nedotáhl. 

„Letos jsem si prošel už mnohým, abych se dostal do téhle pozice. A rozhodně jsem zase o něco chytřejší než v březnu,“ připomíná těsnou porážku na Valspar Championship.

„Pro tenhle turnaj je to skvělé, vlastně obecně pro celý golf. Ale pokud jde o mě, bude se soustředit jen na svůj výkon. Golf je těžký i bez toho, aniž byste se koukali na to, jak hrají ostatní. Snad mi to bude stačit,“ komentoval druhý v pořadí Rory McIlroy, který půjde do finále s deficitem tří ran stejně jako Justin Rose.

„Ta historie, statistiky jsou úžasné. Ale je taky jenom člověk a zítra to bude mít těžké,“ míní Rose. Angličan je ve výborné pozici získat FedEx Cup, pokud turnaj vyhraje, nemusí se ohlížet, jak dopadnou ostatní. Turnaj má ale skvěle rozehraný a velmi pravděpodobně vyhraje 10 milionů dolarů, pokud ve finále výrazně neklopýtne.

LEADERBOARD

SESTŘIH 3. KOLA TOUR CHAMPIONSHIP

SESTŘIH 3. KOLA TIGERA WOODSE