Koepka popřel rvačku s Johnsonem, do Skotska přijel sklíčený

Koepka popřel rvačku s Johnsonem, do Skotska přijel sklíčený

Američané prohráli Ryder Cup v Paříži, a tak se hledají všemožné příčiny jejich neúspěchu. Jednou z nich je i zpráva francouzského sportovního deníku L’Equipe, který informoval o tom, že Brooks Koepka a Dustin Johnson si měli už při cestě do Paříže vjet do vlasů. Ústřední postavou roztržky měla být údajně Johnsonova snoubenka Paulina Gretzky, svou roli ve sporu měla hrát i Koepkova partnerka Jena Sims. Bulvár si mne ruce. Dočká se tahle story pokračování?


Minimálně jedné epizody už se dočkala. Podle řady zdrojů měla být dvojka amerických golfistů od sebe odtržena na společné party obou týmů po skončení Ryder Cupu. Jak se k celé věci vyjádřil Brooks Kopeka?

„Žádná rvačka, žádná hádka. Dustin je jedním z mých nejlepších kamarádů. Mluvili jsme spolu po telefonu v pondělí i v úterý, tak mi řekněte, jak jsme se mohli poprat? Nechápu. Lidé rádi vymýšlejí příběhy, není to poprvé, kdy vyšlo něco, co není pravda,“ řekl Američan a pokračoval v obhajování. 

„Je to legrační. Jak jsme se mohli poprat, když jsme spali? Vlastně by mě docela zajímalo, kdo by v té rvačce vyhrál. Bylo by to asi hodně drsné,“ vtipkoval. „Nikdy jsme se neprali, nepamatuji si, že bych na něj někdy zvýšil hlas, a stejně tak on na mě. Nejsme prostě takoví.“

Ať už to bylo jakkoliv, neměla by ve stínu zůstat jiná a daleko závažnější příhoda. A velmi nešťastná. Během pátečních fourballů totiž Brooks Koepka poslal míček po drivu mezi diváky a ten zasáhl 49letou fanynku do oka. Ta údajně přišla o zrak v pravém oku.

„Byl to jeden z mých nejhorších dnů života,“ prozradil Američan a na sociálních sítích vyvěsil zprávu, ve které se hluboce omlouvá a ujišťuje, že se bude o zdravotní stav divačky z Egypta dál zajímat. „Jsem zdrcený,“ smutněl Koepka.

Osmadvacetiletý Američan po incidentu předal fanynce podepsanou rukavici a také naposledy s ní mluvil. „Promluvím si s ní snad dnes, nebo v příštích pár dnech. Nikdo se necítí tak špatně jako já, je to tragická událost. Jsem z toho rozpolcený, na jedno oko už asi neuvidí. A to jen kvůli mému odpalu. Je to rána, které budu do konce života litovat,“ přiznal Koepka, který ve čtvrtek rozehraje Alfred Dunhill Links Championship ve Skotsku.