Šťastný sedmý ročník golfového turnaje na podporu onkologických pacientů

Šťastný sedmý ročník golfového turnaje na podporu onkologických pacientů

Skoro půl milionu korun půjde na pomoc mladým lidem bojujícím s rakovinou. Golfová událost, kterou už tradičně v září pořádal Nadační fond Pink Bubble, získala peníze na ozdravné a zážitkové pobyty pacientů po ukončení aktivní léčby. Do Beroun Golf Resortu je přijelo podpořit přes šedesát golfistů, mezi nimi také sportovci a známé osobnosti.


Zpěvák Kryštof Michal ocenil myšlenku nadačního fondu. “Je fantastický, že jsou mezi námi lidé, kteří se rozhodli věnovat svůj čas k tomu, aby pomáhali, a to třeba onkologicky nemocným dětem. Že se někdo rozhodne, že to bude gró jeho činnosti, mě činí šťastným a smekám před těmito lidmi.” Podle fotbalové legendy Antonína Panenky je právě sport skvělá cesta jak pomoci. “Vždycky je morální povinností pomoct, tím spíš v případě, kdy taková konkrétní možnost jako je Pink Bubble existuje. Když jsem dostal nabídku si tady zahrát, tak jsem okamžitě reagoval kladně, stejně jako na tenisový turnaj, který pod záštitou nadace proběhl.” A stejný pohled má na propojení charity a sportu i oštěpař Jan Železný. “Já si myslím, že to k sobě prostě patří. Lidi si mají pomáhat a sportovci často chodí na podobné dobročinné akce. Jsem moc rád, že mě pozvali. Krásně jsem si zahrál a je mi moc líto, že to nemůžou zažít všichni lidi na světě.”

Díky turnaji se podařilo vybrat 480 tisíc korun. “Za peníze vezmeme v létě asi dvacítku mladých lidí po onkologické léčbě ozdravně-zážitkový pobyt k moři,” vysvětluje ředitelka Pink Bubble Martina Šmuková. Společné výlety totiž pomáhají mladým lidem po náročné léčbě dostat se zpět do “normálu”. “Je potřeba, aby se čerstvě vyléčení pacienti potkávali s těmi, kteří si už podobným bojem prošli. Vzájemně si potom mohou předávat zkušenosti a pomáhat si s novými výzvami,” říká Martina Šmuková a dodává: “Plníme taky tajná přání. Bubliny si často přejí třeba telefony nebo notebooky, aby mohli komunikovat s rodinou a kamarády, které leckdy dlouho nevidí.”  

Na organizaci turnaje šlo stejně jako každý rok jen necelých pět procent z vybrané částky. “Tady musíme poděkovat Beroun Golf Clubu, konkrétně manažeři Vojtěch Matějček a Michal Tůma nám s naším posláním pomáhají a už posedmé nám půjčili jejich nádherné hřiště. Stejně jako společnost KampaGroup, která se nám stará o výborný catering. Sponzorů je ale spousta a poděkovat musíme úplně všem, protože každá pomoc se počítá a my ji potom posíláme dál,” uzavírá Martina Šmuková. 

Výsledné pořadí flightů:

  1. místo: flight ALO Diamonds
  2. místo: flight Asistenční služby
  3. místo: flight KPMG

Absolutní vítěz na rány brutto byl Pavel Kos z flightu AK Rudolf.