Hrdina Evropy na Ryder Cupu trpěl: Hrál bych i o jedné noze

Hrdina Evropy na Ryder Cupu trpěl: Hrál bych i o jedné noze

Když se hraje Ryder Cup, jde všechno ostatní stranou. Bolest, kvůli které jinak odstupujete z turnaje, najednou necítíte. Ryder Cup totiž není jen tak obyčejným turnajem. Ryder Cup je prestiž, událost, která zvedá ze židle všechny sportovní fanoušky. Nejen ty golfové. Navíc se opakuje jen každé dva roky. A když už jste součástí týmu jako Francesco Molinari, chcete hrát. Ať se děje, co se děje. Hrdina letošního ročníku v Paříži, který pro Evropu obstaral neuvěřitelných pět bodů z pěti možných, přiznal, že den po bitvě proti Američanům si nemohl zavázat tkaničky. Tak zdevastovaná jeho záda po náročném létu byla.


„Bolest jsem začal cítit v sobotu ráno,“ řekl pro ESPN Francesco Molinari, který v tu dobu nastupoval ke třetímu utkání na Ryder Cupu a podruhé se společně s Tommy Fleetwoodem postavili dvojici Tiger Woods, Patrick Reed.

Většina hráčů do Paříže přiletěla rovnou z Atlanty, kde se týden před startem dvaačtyřicátého ročníku Ryder Cupu uskutečnil závěrečný turnaj Play-off FedEx Cupu. Právě v Atlantě vyvrcholila letošní sezóna PGA Tour nabitá jedním velkým letním turnajem za druhým. Velký zápřah se proto nutně musel podepsat na zdravotním stavu hráčů. Molinari nebyl výjimkou. 

„Po strašně dlouhém létu a žádném odpočinku po Atlantě jsem začínal být unavený,“ netajil se Molinari, který ale svá záda rozhodně nešetří ani po skončení Ryder Cupu. V tomto týdnu už válčí na britských ostrovech, kde se hraje British Masters.

Francesco Molinari si po Ryder Cupu mohl vychutnat oslavy a také zasloužený krátký odpočinek (Foto: Profimedia)

„Thomasovi jsem nic neřekl,“ odpověděl Molinari na otázku, jestli informoval kapitána evropského týmu Thomase Bjørna o svém nedobrém zdravotním stavu. „Ve fázi, kdy jsme vedli, by nebylo moc dobré, kdybych tím takto svůj golf znevážil.“ Molinari pokračoval a i přes potíže se zády si ve čtyřhrách třikrát vychutnal Tigera Woodse a v nedělních singlech si poradil i s trápícím se Philem Mickelsonem. 

„Vzal jsem si nějaké prášky proti bolesti. Je to týden, kdy jste napěchovaní adrenalinem. Až do takové míry, že byste hráli klidně i o jedné noze,“ uzavřel mimo jiné vítěz The Open a nyní šestý hráč světového pořadí.