VIDEO: Tyč-green-jamka. Neuvěřitelné eso Pepperella

VIDEO: Tyč-green-jamka. Neuvěřitelné eso Pepperella

Zahrát hole in one je snem každého golfisty. Někomu se poštěstí během života hned několikrát, jiní marně čekají celý život. Anglický profesionál Eddie Pepperell už čekat nemusí. Své první eso trefil v prvním kolem British Masters a rovnou se ujal vedení v turnaji.


Není eso jako eso. Své o tom ví rodák z Oxfordu Eddie Pepperell, ale i přihlížející Luke Donald a Sam Horsfield, kteří Pepperella v úvodním kole na hřišti doprovázeli. Na deváté jamce dlouhé 172 yardů (157 metrů) vytáhl z bagu pětku železo a zahrál míček, který trefil praporkovou tyč, od níž se míček odrazil na green, ale díky zpětné rotaci zacouval do jamky.

„Byla to bizarní rána,“ popisoval napínavý okamžik Angličan. Díky své trefě vyhrál 20 tisíc dolarů, které poputují na charitu. „Jo, skvělé. Řekl bych, že je to lepší, než vyhrát auto, ale to bych lhal. Ne, samozřejmě si dělám legraci,“ vtipkoval. 

Sedmadvacetiletého golfistu eso nikterak nevyvedlo z dobré hry, kterou v úvodu ve Walton on the Hill předváděl. Naopak. Hned po hole in one přidal birdie na čtyřparové desítce a záhy eagle na pětiparové jedenáctce. V závěru kola sice ještě dvakrát chyboval, ale kolo uzavřel berdíkem na osmnáctce, které ho dostalo na dělenou první pozici s krajany Fleetwoodem a Wallacem. 

„V pro-amu jsem hrál příšerně. Asi nejhůř za poslední dobu. Ani dnes nemohu říct, že jsem hrál nějak skvěle, ale je super být na čele s Tommym a Mattem,“ komentoval Pepperell.

První kolo se bude dohrávat v pátek ráno, někteří hráči ve čtvrtek nestihli dohrát kvůli tmě.

LEADERBOARD