Woodland v Malajsii překonal osobní rekord a vyrovnal rekord hřiště

PGA TOUR
Woodland v Malajsii překonal osobní rekord a vyrovnal rekord hřiště

Gary Woodland se v Kuala Lumpur, kde se hraje další podnik nové sezóny PGA Tour, rozjel v pátek k fenomenálnímu výkonu. Na osmnáct jamek druhého kola potřeboval pouze 61 ran (-11) a s celkovým skóre -14 se vyšvihnul na čelo výsledkové listiny.


Turnaj CIMB Classic v Malajsii je tradičně jedním z rozehřívacích podniků nové sezóny PGA Tour, velké hvězdy světového golfu ovšem láká na velmi slušnou dotaci, která se i letos v zemi jednoho z tzv. asijských tygrů udržela na 1 milionu a 260 tisících dolarech.

A kromě toho je turnaj na hřišti TPC Kuala Lumpur už několik let v řadě zárukou skórovacího ohňostroje. V posledních třech ročnících vítězili hráči se skóre hluboko pod dvacet úderů pod par, jmenovitě v letech 2015-16 Justin Thomas s -26 a -23, loni vyhrál Pat Perez s -24 ranami pod par.

V nastoleném trendu se s největší pravděpodobností bude pokračovat i letos. Lídři po druhém kole Gary Woodland a Marc Leishman mají už po polovině turnaje skóre -14, v patách mají navíc celou řadů hladových vlků o ránu či dvě zpět. Hřiště život hráčům nekomplikuje, což dokládá i fantastické druhé kolo Garyho Woodlanda.

Čtyřiatřicetiletý Američan se po prvním kole musel spokojit po 69 ranách (-3) až s děleným 25. místem, ve druhém kole se nadechl k parádní jízdě s jedenácti birdie, žádným bogey, a vystoupal o 24 příček vzhůru.  

Skórekarta Garyho Woodlandy z prvního i druhé kola (zdroj: PGA Tour)

„Tohle hřiště mi sedí, hrál jsem tu dobře i v minulosti. Je fajn být zpět a hrát zase dobře,“ komentoval Woodland, který si 61 ranami vylepšil osobní rekord a zároveň vyrovnal rekord hřiště TPC Kuala Lumpur, který dosud vlastnil Justin Thomas.

Neméně parádní kolo prožil v pátek i Marc Leishman. Australan na malajsijských greenech perfektně puttuje, průměr drží na 25 puttech za kolo, a i proto se drží s Woodlandem na první příčce. Jednu ránu na lídry ztrácí účastník nedávného Ryder Cupu Paul Casey a Ind Shubhankar Sharma.

LEADERBOARD