Tři Češky nastupují k druhé fázi Q-school o LPGA

Tři Češky nastupují k druhé fázi Q-school o LPGA

Klára Spilková, Karolína Vlčková a Šideri Váňová v pondělí nastoupí do druhé fáze kvalifikační školy o LPGA. Trio českých golfistek se ve floridském Venice spolu se 190 dalšími hráčkami utká o 15 – 25 postupových míst do finálové Q-series.


Druhá fáze kvalifikační školy se hraje tradičně ve Venice na Floridě v resortu Plantation Golf and Country Clubu na dvou hřištích – Bobcat Course s délkou 5 977 metrů a Panther Course s délkou 5 818 metrů (oba par 72). Hrají se čtyři kola bez cutu.

Nejúspěšnějších 15 – 25 hráček ve druhé fázi se může těšit na finálovou Q-series pro nejlepších 108 hráček, které se utkají o 45 karet na LPGA. V Q-series se hrají dva čtyřkolové turnaje v Pinehurst Resortu bez cutu, výsledky z prvního turnaje se přenášejí do druhého a sčítají se. 

Klára Spilková se do druhé fáze Q-school kvalifikovala automaticky na základě umístění v první čtyřstovce ženského světového žebříčku, Karolína Vlčková zase mohla vynechat první fázi díky 48. místu v pořadí Volvik Race for the Card, které si uhrála během sezony na Symetra Tour. Třetí Češka Šideri Váňová postoupila dál z první fáze, v níž byl úspěšná.