Nestárnoucí Langer vítězí i v 61 letech: Míček naštěstí neví, kolik mi je, žertuje

Nestárnoucí Langer vítězí i v 61 letech: Míček naštěstí neví, kolik mi je, žertuje

Jako by uměl zastavit čas. Berhard Langer je pravým důkazem toho, že golf se dá hrát i v pokročilém věku setsakramentsky dobře. V 61 letech ovládl tříkolový podnik seniorské PGA Tour se skóre -22 a svému nejbližšímu pronásledovateli nadělil šest ran. A v součtu všech tour, na kterých působil, dosáhl už na 112. profesionální vítězství.


V nejproduktivnějším golfovém věku býval Berhard Langer skvělým hráčem, dvakrát vyhrál Masters, na European Tour posbíral 42 turnajových titulů, na PGA Tour tři. S přechod mezi seniory ale jako by omládnul. Ve hře neztratil nic ze svého umění a nemá žádný důvod odcházet do golfového důchodu.

V neděli si v Prestonwood Country Clubu připsal už své osmatřicáté vítězství na americké tour pro hráče 50 let a starších. A to v turnajovém rekordu 22 ran pod par. Po třech kolech za 62-67-65! Německý golfista navíc překonal rekord v počtu vítězství hráčů nad 60 let, jako první dosáhl už na čtyři tituly. 

„Všichni stárneme. Nejednou vás to bolí a tahá na místech, kde jste ještě před deseti dvaceti lety nic necítili. Takový je život. Musíte se s tím vypořádat, jak nejlépe dokážete,“ říká vítěz SAS Championship, který i v 61 letech válí jako za mlada. „Míček naštěstí neví, kolik mi je let,“ žertuje.

Langer ve finálovém kole zahrál 65 ran (-7) bez jediné chyby, čímž vyrovnal nejnižší kolo dne. Po devíti jamkách vedl už o tři rány, po deseti dokonce o šest, když jeho nejvážnější soupeř Gene Sauers zahrál double bogey, zatímco Langer birdie. Pak už si Němec v pohodě došel pro vítězství. 

„Věděl jsem, že jsem blízko. Vždycky mi chyběl jen jeden dílek do skládačky. Buď nebyl dost dobrý driver, nebo putter, nebo železa. Tenhle týden byl ale úžasný,“ líčil Langer, který vede finanční žebříček Charles Schwab Cup s jedním milionem 918 tisíci a 904 dolary. Teď ho navíc čeká Playoffs celé série. Do závěrečné části sezony o třech turnajích vstoupí jako obhájce titulu na dvou z nich.

LEADERBOARD