Výborný start. Češky v Q-school začaly nadějně

Výborný start. Češky v Q-school začaly nadějně

Trio českých golfistek má za sebou povedený start do druhé fáze kvalifikační školy LPGA. Všechny tři se v pondělí představily na hřišti Bobcat, na kterém si vybudovaly skvělou výchozí pozici pro příští kola. Nejlépe odstartovala Klára Spilková, která dělí čtvrté místo. Patnáctou příčku dělí Šideri Váňová a v první čtyřicítce se drží i Karolína Vlčková.


Dobrou zprávou pro české hráčky je i fakt, že do finálové Q-series je zatím přihlášeno jen 62 hráček. Může se tak stát, že původně plánovaný počet 15 – 25 hráček, které se kvalifikují do závěrečné části kvalifikace, se zvýší. Q-series si může zahrát maximálně 108 hráček. 

Češky začaly v pondělí na delším hřišti Bobcat Course. Klára Spilková na tomto hřišti předváděla skvělé výkony už při loňské kvalifikaci, kdy zahájila prvním kolem za 68. A stejně si vedla i v pondělí. Hned na jedničce si sice připsala bogey, ale pak začala skórovat a posouvat své skóre do červených čísel. Na jedenáctce ji přibrzdilo double bogey, ale ztráta dvou ran na Češku neměla po zbytek kola vliv. Naopak. Na posledních sedmi jamkách sithla ještě čtyři birdie. Po prvním dnu jí patří skvělé čtvrté místo.

Výtečný vstup do druhé fáze zaznamenala Šideri Váňová. Startovala z desáté jamky, a hned na úvodních dvou jamkách zapisovala birdie. Po dalším bridie na šestnáctce se dokonce ocitla v jednu chvíli na špici leaderboardu. Jediné bogey dne připsala na jedničce. Se skóre -2 dělí 15. místo.

Třetí Češka Karolína Vlčková začala stejně jako Váňová na desáté jamce. Dlouho čekala na první birdie, které se dostavilo až po bogey na pětiparové šestnáctce. K tomu přidala ještě další dvě bogey a dlouho to vypadalo, že v prvním kole podepíše skórkartu s plusovým číslem. Česká bojovnice však zabrala v závěru kola, zahrála dvě birdie a se skóre v paru dělí 39. místo.

LEADERBOARD