Kvalifikace LPGA: Vlčkové utíká postup, pohoršily si i ostatní Češky

Kvalifikace LPGA: Vlčkové utíká postup, pohoršily si i ostatní Češky

Po skvělém vstupu do druhé fáze kvalifikační školy LPGA přišlo z českého pohledu vystřízlivění ve druhém kole. Všechny tři Češky zahrály hřiště Panther Course nad par a v průběžném pořadí si pohoršily. Nejvíce Karolína Vlčková, která se propadla až do druhé stovky.


Šideri Váňová s Klárou Spilkovou měly přitom svá kola znovu velmi dobře rozehraná. Obě po jedenácti jamkách držely skóre v červených číslech pro kolo, což v celkové součtu dalo skóre -4, resp. -5. Závěr ovšem Češkám nevyšel. Obě se na poslední sedmi jamkách dopustily ztrát a zkomplikovaly si cestu za postupem.

Spilková se i tak zatím pohodlně drží na postupových místech, dělí 14. místo. Váňová také drží postup na děleném 33. místě.

Svůj den bohužel vůbec neměla Karolína Vlčková, která sice zvládla vymazat bogey z úvodní jamky, ale pak už jen připisovala bogey a pary. Celkově zahrála na méně členitém a kratším hřišti Panther 79 ran (+7) a propadla se až na 123. místo. Na postup v tuto chvíli ztrácí minimálně šest ran.   

Stále platí, že do finálové Q-series se může probojovat z druhé fáze až cca 45 hráček pro naplnění limitu 108 golfistek pro finále. Loni z druhé fáze do finálové postupoval téměř dvojnásobný počet golfistek. Pro třetí kolo budou lepší hráčky průběžného pořadí hrát hřiště Panther, horší polovina pole bude čelit hřišti Bobcat. 

LEADERBOARD