Spilkové parádní start v Q-Series: Zaútočila na první místo

Klára Spilková
Spilkové parádní start v Q-Series: Zaútočila na první místo

Lepší vstup do závěrečného maratónu kvalifikační školy LPGA si nemohla přát. Klára Spilková v průběhu prvního kola na hřišti Pinehurst číslo 6 zaútočila na první místo, kolo dokončila dvě rány pod par, což aktuálně stačí na dělenou druhou příčku. Do dalších kol si vytvořila skvělou výchozí pozici.


Třiadvacetiletá profesionálka navazuje na skvělé výkony z druhé fáze, ve které si došla pro pohodlný postup do Q-Series z děleného čtvrtého místa. A stejně jako před týdnem se uklidnila výtečným prvním kolem. 

Na hřišti Pinehurst #6 v Severní Karolíně zaznamenala hned na své první jamce birdie, další přidala na pětiparové šestce. I přes bogey na osmičce ji mohl těšit výsledek z první devítky jednu pod par, velká většina hráček na takové skóre v polovině kola totiž nedosáhla. 

A bylo ještě lépe. Rozjetá Spilková přidala na úvodních pěti jamkách druhé devítky tři birdie a se skóre -4 se usadila na první příčce závěrečného kvalifikačního dvojturnaje. Až dvě bogey vzápětí srazily její skóre na konečných -2, se kterými dělí s třemi hráčkami druhé místo.

„Nejdůležitější pro mě je, cítit se na hřišti uvolněně a užívat si to. A to se mi dnes přesně povedlo,“ svěřila se Klára Spilková zámořským novinářům. „Snažila jsem se trefovat fairwaye a greeny a pak hrát dva putty. Takhle chci hrát všech osm kol,“ přeje si česká hráčka.

Je zřejmé, že hřiště hráčkám dá zabrat i v dalších kolech. Pod par hřiště zahrálo jen devět hráček z celkového počtu 102 účastnic finálové Q-Series. „Když budu hrát v paru, budu šťastná. A když proměním nějaké putty, bude to jedině dobře. Netlačím na sebe,“ dodává Češka. 

Úvod závěrečného maratónu, po němž bude nejlepších 45 hráček slavit členství LPGA, vyšel nejlépe kanadské amatérce Jaclyn Lee. Ta jako jediná zdolala hranici 70 ran a po 68 úderech vede o dvě rány. Spolu se Spilkovou se v horním patru výsledkové listiny usadily některé známé evropské tváře z Ladies European Tour. Anne Van Dam a Nuria Iturrios dělí šesté místo. 

Všechny hráčky pokračují v příštím kole opět na hřišti Pinehurst #6. 

Foto: Symetra Tour

LEADERBOARD