Spilková pokračuje v krasojízdě. Q-Series už vede

Klára Spilková
Spilková pokračuje v krasojízdě. Q-Series už vede

Nádherný je pohled na průběžné pořadí Q-Series, závěrečného maratónu kvalifikační školy LPGA. Klára Spilková se ve druhém kole vyšvihla na samostatné první místo po bezchybných 66 ranách (-6) a na čele má náskok dvou ran. Ve druhé rundě zaznamenala eagle a čtyři birdie.


Česká profesionálka je o další krůček blíž vysněné kartě na nejprestižnější dámský okruh. Po 70 ranách (-2) na úvod Q-Series, po nichž dělila druhou příčku, se ve druhém kole ve čtvrtek nadechla k fenomenálnímu výkonu.

V dalším chladném dni na hřišti Pinehurst číslo 6 nehrála žádná hráčka lépe než Spilková. „Bylo to dobré, ráno byla na driving rangi pořádná zima, ale na hřišti jsem si řekla: co se má stát, stane se. Kolo bez bogey je vždycky fajn,“ řekla Klára Spilková, která tentokrát začínala kolo v ranních hodinách a z desáté jamky.

A hned na třetí jamce dne (jamka č. 12) zaznamenala parádní eagle, a dotáhla se na vedoucí kanadskou amatérku Jaclyn Lee. Druhou devítku došla 23letá Češka v poklidu, pak ale sešlápla plyn v úvodu devítky první, kde zapisovala do skórkarty tři birdie v řadě. Poslední birdie si schovala na pětiparovou šestku, úžasné kolo zakončila bez jediné chybičky.

„Proměnila jsem několik puttů a zahrála několik dobrých up and down. Když se cítíte na hřišti uvolněně, tak jde najednou všechno mnohem snáze. Ale to se nestává tak často, takže jsem za to šťastná,“ prozradila dobře naladěná rodačka z Prahy. 

Těšit ji může i fakt, že na hráčky za šestým místem má už náskok osmi ran, na dělené 45. místo, které ještě zaručuje kartu LPGA pro příští sezónu, má rezervu 14 ran. Spilková je ale nyní v takovém laufu, že ji bude zajímat pouze čelo průběžného pořadí. Na druhou Lee má náskok dvou ran, tři na Američanku Stoelting a dokonce šest ran na pátou Anne Van Dam.

Do třetího kola vstoupí Klára Spilková právě se svými nejbližšími soupeřkami. Třetí část na Pinehurst #6 zahájí v 9:18 (15:18 SEČ).

LEADERBOARD