Spilková k nezastavení: Kartě LPGA je o další krůček blíž

Klára Spilková
Spilková k nezastavení: Kartě LPGA je o další krůček blíž

Jeden den volna v závěrečné kvalifikační části Q-Series neměl na Kláru Spilkovou negativní vliv. Naopak. Česká hráčka uvítala pauzu v náročném programu, nabrala síly a v sobotu předvedla další bezchybné kolo. Po 69 ranách se jako první hráčka dostala na dvouciferné skóre pod par.


Co je ale mnohem důležitější, je fakt, že dál figuruje na prvním místě průběžného pořadí. A každým dalším povedeným kolem je blíž a blíž vysněné kartě LPGA. Po kolech 70-66-69 je jedenáct úderů pod par, má dvě rány náskok na druhou v pořadí Američanku Stoelting. 

Přestože se současnou formou může pomýšlet na celkové vítězství v Q-Series, které by jí navíc přineslo i zajímavý podíl z celkové dotace 150 tisíc dolarů, zůstává Klára Spilková u skromnějších cílů.

„Vůbec na nic netlačím. Jediné, co chci, je získat kartu LPGA. Budu si dál užívat hru a uvidíme. Nikdy nevíte, co přijde,“ prozradila Češka, která se v pátek do hry nedostala kvůli nepřetržitému lijáku v dějišti kvalifikační školy, který učinil hřiště nezpůsobilým ke hře. Den volna strávila odpočinkem - v posteli a sledováním filmů.

V náročném programu posledních dní přišel den volna vhod. Česká bojovnice nabrala síly a v sobotu se prezentovala dalším soustředěným výkonem. Startovala z desáté jamky hřiště Pinehurst číslo 6, na druhé devítce zapsala tři birdie, na první sbírala jen samé pary a trpělivou hrou si došla pro 69 ran.

„Je fajn, že jsme měly den volna. V poslední době hraju hodně, navíc mě čeká ještě hodně golfu příští týden, takže se odpočinek hodil,“ řekl Klára, která pokračuje v jednoduché strategii. „Trefovat fairwaye, greeny a hrát dva putty, o to se snažím celý týden. Zatím to funguje, což je skvělé,“ těší ji. 

V neděli ji čeká poslední kolo na hřišti Pinehurst #6. Vyrazí na něj ve 13:28 (19:28 SEČ) znovu s kanadskou amatérkou Jaclyn Lee a Američankou Jackie Stoelting. Po čtvrtém kole budou mít hráčky k dispozici dva dny na trénink na hřišti Pinehurst #7. Od středy je čekají čtyři ostrá kola na tomto hřišti.

LEADERBOARD