Spilková zahnala počáteční nervozitu a v polovině Q-Series jasně vede

Klára Spilková
Spilková zahnala počáteční nervozitu a v polovině Q-Series jasně vede

Úvodní část kvalifikačního maratónu LPGA zvládla Klára Spilková na podtrženou jedničku. Ve všech čtyřech kolech na hřišti Pinehurst číslo 6 zahrála pod par a suverénně vede o čtyři rány před startem druhé části, která se uskuteční na Pinehurst #7. Povedlo se jí i čtvrté kolo, navzdory nervóznímu úvodu.


Vůbec poprvé se během turnaje dostala v jednom kole nad par, když ztratila ránu hned na první jamce. „Zahrála jsem tři putty, to byla škoda. Prvních pět šest jamek jsem nebyla ve své kůži, byla jsem lehce nervózní, ale pak jsem se uklidnila. Zahrála jsem několik parů a počkala si na příležitosti na parech 5. A nakonec z toho bylo docela jisté kolo,“ komentovala Češka průběh čtvrtého a zároveň posledního kola za 70 ran (-2) na Pinehurst #6.

I kvůli klopýtnutí svých spoluhráček ve flightu Spilková zvýšila náskok na čele. Před závěrečnou čtveřicí kol vede o čtyři rány před amatérkou Jaclyn Lee a o pět před čtveřicí hráček, z nichž dvě jsou americké amatérky, ale například také z Ladies European Tour známá Angličanka Melissa Reid.

Spilková vstoupí se skóre -13 do druhé části Q-Series až ve středu, v následujících dvou dnech čeká českou profesionálku trénink na hřišti. A jaký chystá plán na Pinehurst #7? „Budu se připravovat úplně stejně. Plán zůstává stejný – trefovat fairwaye, greeny a hrát dva putty. Věřím, že to bude fungovat. Už se těším na jiné hřiště a taky trochu jiný golf, bude to zábava,“ řekla v rozhovoru.

Turnaj nemá žádný cut, všech 102 hráček čeká od středy čtyřkolový boj na sousedním hřišti, skóre z úvodní části se přenáší. Na konci Q-Series získá minimálně 45 nejlepších hráček kartu kategorie 14 LPGA, hráčky, které neuspějí, mají záruku karty na Symetra Tour. Klára Spilková má v tuto chvílí rezervu 19 ran na postup na LPGA.

LEADERBOARD