Třetí ročník Media Ryder Cupu opět ovládli „oldies“

Třetí ročník Media Ryder Cupu opět ovládli „oldies“

Třetí ročník Media Ryder Cupu se možná rodil trošku v bolestech a v nejistotě, zda počasí v závěru října ještě dovolí odehrát turnaj pro novináře, kteří propadli kouzlu golfu, ale podařilo se. Po dvou ročnících na liberecké Ypsilonce se tentokrát stalo dějištěm hřiště v Machníně v nedalekém sousedství. Opět proti sobě stanuly dva osmičlenné týmy složené z hráčů těch dříve narozených, tedy „oldies, a těch později narozených, tedy mladých pušek. A výsledek? Opět slavili vítězství „oldies“. Potřetí za sebou.


Poslední dny před letošním ročníkem byl především ve znamení neustálého sledování předpovědi počasí a také aktuálního stavu složení obou týmů. S klesající předpovídanou teplotou bohužel klesl i počet účastníků.

Zkrátka slabší jedinci svůj start odvolali, ale naštěstí se podařilo doslova v předvečer Media Ryder Cupu všechny mezery zacelit a na Machníně se i díky promotérskému nadšení Radka Vrátného a telefonickým a přesvědčovacím schopnostem obou kapitánů mohlo už potřetí hrát o stále prestižnější putovní trofej.

Díky sponzorům dostal třetí díl turnaje na jedné straně poněkud složitější název Kousek piva Media Cup 2018 by GolfPlan, ale na té druhé obdržel každý účastník produkt unikátního libereckého minipivovaru Kousek piva. Vítězové se mohli těšit třeba i na pojištění od společnosti GolfPlan.

A pak už začala golfová bitva… A jen na okraj k počasí: ještě před prvními odpaly sice zahrozil lehký deštík, ale pak se ve vší kráse odhalil stále dech beroucí pohled na Ještěd a mohla začít golfová pohoda.

Čtyři dvojice z týmů oldies a mladých pušek si to rozdaly na prvních šesti jamkách ve fourballech, na dalších šesti ve foursomech a na posledních šesti se hrály singly, takže ve hře v každém flightu byly čtyři body. Nutno ještě dodat i to, že vzhledem k nabitému kádru mladých pušek a jejich handicapu měli ti zkušenější k dobru decentní „polštář“ dvou ran na nejobtížnějších jamkách.

Stejně jako předchozí dva ročníky, i ten letošní byl nesmírně vyrovnaný. Ostatně, po odehrání tří flightů byl stav nerozhodný, takže se rozhodovalo až v samotném závěru. Možná i zkušenosti převrátily nakonec stav na stranu oldies, kteří vyhráli v poměru 8,5:7,5. Vítězný hattrick tak byl završen.

Všech 16 účastníků turnaje Kousek Piva Media Cup 2018 by GolfPlan (Foto: Radovan Vrátný)

Hráči obou týmů už nastupují k nelítostným bojům (Foto: Radovan Vrátný)

Přípravu před tak vypjatým soubojem nelze podcenit (Foto: Radovan Vrátný)