Spilková pokračuje v jistých výkonech, Q-Series stále vede

Klára Spilková
Spilková pokračuje v jistých výkonech, Q-Series stále vede

Závěrečný kvalifikační maratón LPGA se přehoupnul do své druhé poloviny a také na nové hřiště – Pinehurst no. 7. Kláru Spilkovou však přechod na sousední osmnáctku Pinehurst Resortu nijak nevyvedl z pohody, kterou načerpala na hřišti číslo 6. Po kole v paru dál drží v Q-Series vedení.


Česká profesionálka se mílovými kroky blíží postupu do LPGA. Ve středu si v jednu chvíli na čele výsledkové listiny vytvořila náskok sedmi ran. Ten se v závěru kola sice ztenčil na dva údery, ale to ji momentálně nemusí vůbec trápit. 

Po kole v paru (72), v němž si připsala tři birdie a tři bogey drží skóre -13 a na poslední postupové místo má dokonce už dvacet ran náskok. Češka působí jistě, drží se konzervativní strategie a nedělá si starosti ze svých soupeřek, které se ji snaží dohnat.

„Na hřišti si to moc užívám, jsem ráda, že hraji takto. A snažím se trefovat co nejvíc fairwayí a greenů. Strategie zůstává stejná, nechci na sebe hlavně vyvíjet žádný tlak,“ zopakovala svá slova z předchozích dnů Spilková.

Do pátého kola vyrazila odpoledne s dvěma amatérkami. Kanaďanka Jaclyn Lee neměla svůj den, zapsala čtyři rány nad par a propadla se na osmé místo. Jennifer Kupcho zahrála jednu pod par a náskok Spilkové stáhla o jednu ránu. Skvělé kolo předvedla jiná amatérka – Američanka Lauren Stephenson. Ta se po 69 ranách přiblížila české hráčce na rozdíl dvou ran.

Z jednotlivých výsledků všech hráček lze vyčíst, že Pinehurst číslo 7 dělá hráčkám o něco větší potíže než šestka. Potvrzuje to i Klára Spilková. „Myslím si, že toto hřiště je o něco těžší, hlavně jeho greeny jsou náročné. Je na nich více svahů, což hru stěžuje. Jinak je to ale nádherné hřiště, a to i při západu slunce,“ konstatuje hráčka, která zůstává na čele leaderboardu nepřetržitě už čtvrté kolo.

Dvě hole-in-one

Šestnáctá jamka hřiště, třípar dlouhý 153 yardů, byla ve středu pokořena jedním úderem. A to hned ve dvou případech. Američanka Katie Burnett poslala míček do jamky první ranou sedmičkou železem, její krajanka Maddie McCrary osmičkou. Obě hráčky si v pátém kole polepšily v průběžném pořadí, obě nyní dělí 21. místo se skóre +3.

Kvalifikační finále pokračuje ve čtvrtek šestým kolem. Klára Spilková na hřiště vstoupí v 9:18 (14:18 SEČ) se stejnými spoluhráčkami jako ve středu - s Jaclyn Lee a Jennifer Kupcho. 

LEADERBOARD