Spilková si hlídá náskok v Q-Series, dvě kola před koncem stále vede

Klára Spilková
Spilková si hlídá náskok v Q-Series, dvě kola před koncem stále vede

Už sice nevede sama, ale nadále si bezpečně hlídá postupové pozice. Klára Spilková má před závěrečnými dvěma koly Q-Series, kvalifikačního maratónu LPGA, na postup komfortních 22 ran. V závěru ji tak mohou stačit i naprosto průměrná kola ke kvalifikaci. V šestém kole ve čtvrtek zahrála 71 ran (-1).


Náročný závod o karty LPGA pomalu spěje ke svému konci. Klára Spilková se už pátým kolem drží na špici výsledkové listiny, pouze po prvním kole turnaj nevedla. Ve čtvrtek sice přišla o samostatné vedení, ale rodačku z Prahy to nijak trápit nemusí. 

„Nejdůležitější je pro mě získat kartu LPGA, vítězství by bylo moc hezké, ale tento týden není tak důležité. Dobré je i to, že stále hraju birdie, i když netlačím na pilu,“ svěřila se Spilková, která se těší až nekonečně dlouhá a vyčerpávající Q-Series skončí, i s tréninkovými koly hraje už třetí týden vkuse.

Únava se ale na jejích výkonech nijak nepodepisuje, ve čtvrtek dlouho držela čistou skórkartu bez jediného bogey. Po třech birdie ale připsala na závěrečných třech jamkách dvě bogey a nakonec uhrála 71 ran (-1). „Neproměnila jsem pár puttů na posledních jamkách, ale jinak to bylo dobré kolo. Vůbec se tím nenervuji, hraju uvolněně, co se má stát, stane se,“ zůstává v klidu česká hráčka.

Šesté kolo nedohrály všechny hráčky. Kvůli ranní mlze se kolo zpozdilo, odpoledne navíc hru přerušil silný déšť, a když už se poslední hráčky vydaly dokončit rundu, neumožnila jim dohrát tma. Velkou část hráček však už jen 36 hřiště Pinehurst číslo 7, po nichž už bude o nových majitelkách karet LPGA pro příští sezónu jasno.

Spilková by měla být jednou z nich. Třiadvacetiletá golfistka však chce v příští sezóně zvolit kompromis v podobě hraní na LPGA i LET. „I v příštím roce bych chtěla hrát Ladies European Tour, ale také LPGA. Nejšťastnější budu, když si budu moci turnaje namixovat podle potřeby. Když jsem jen na cestách, nejsem nejšťastnější, chci být i doma. Mnohem důležitější je pro mě namíchat si turnaje tak, abych hrála co nejvíce, ale zároveň viděla rodinu a užívala si Prahu,“ plánuje Klára Spilková.

LEADERBOARD