Spilková nedohrála sedmé kolo Q-Series kvůli tmě

Klára Spilková
Spilková nedohrála sedmé kolo Q-Series kvůli tmě

Ranní mlha a odpolední déšť ve čtvrtek, kvůli čemuž řada hráček nedohrála šesté kolo, způsobily, že sedmá runda Q-Series v pátek nabrala zpoždění. Předposlední kolo závěrečného kvalifikačního maratónu se nedohrálo pro tmu. Klára Spilková je po dvanácti jamkách v paru a klesla na čtvrté místo.


Česká hráčka vyrazila na hřiště Pinehurst číslo 7 v pátek až ve tři hodiny odpoledne ve trojici s Jennifer Kupcho a Sarah Schmelzel. Poslední flight stihl odehrát dvanáct jamek, než soutěžní výbor přerušil hru pro tmu.  

Spilková do sedmé rundy výborně vstoupila, když na pětiparové jedničce zapsala první birdie dne. Na něj už ale navázat nedokázala, naopak připsala jedno bogey a zbylé jamky zahrála v paru, což na udržení prvního místa nestačí.

Do čela se dostala její spoluhráčka z flightu Sarah Schmelzel se skóre -17, která během dvanácti jamek v pátek upsala tři rány pod par. Skvěle si vede i Korejka Jeongeun Lee6 – po třinácti jamkách je na denním skóre -5, před Češku se dostala ještě Jennifer Kupcho.

Sedmé kolo bude obnoveno v sobotu v 7:50, přičemž hráčky, které už mají dohráno, odstartují ve stejný čas do osmého kola. Zbytek hráček se vydá na hřiště k osmému kolu odpoledne. Složení flightu pro osmé kolo se měnit nebude.

Klára Spilková je nesmírně blízko postupu na LPGA, v tuto chvíli ji od členské karty kategorie 14 dělí čtyřiadvacet jamek. Má náskok 22 ran na poslední postupové místo. Kartu LPGA získá totiž nejlepších 45 hráček Q-Series.

LEADERBOARD