NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S v prodeji od čtvrtka 8. LISTOPADU

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S v prodeji od čtvrtka 8. LISTOPADU

Nechte brouky žít
Všimli jste si, jak teď všichni koncem října běhali po hřišti rychle? Aby ne – je zima, přituhlo a takovému tomu protahování a posedávání na sluníčku, kochání se krajinou a pocitu, že do západu slunce je dost času a není kam pospíchat, odzvonilo. Tedy pouze v případě, že se před vámi neobjeví několik čtyřčlenných skupin dopoledního turnaje a promotér se nerozhodne golfisty na hřišti hostit. Pak tato definice rychlé podzimní hry padá a vše se courá a courá a nekonečně courá. Do klubovny jdete s baterkou nebo rozsvíceným mobilem a hledáte světlo na konci cesty. Navíc s myšlenkou, že jste si toho kulicha, jednu bundu navíc a rukavice do bagu přece jenom ráno měli dát. Teploučko skončilo a ohleduplnost na hřišti je stále sprosté slovo. (G)
P. S.: Nebojte se mi napsat cokoli, co vás trápí, co vám v magazínu chybí, nebo třeba jen to, co vás štve nebo na hřišti mile překvapilo. Pokusíme se vám v příštím čísle odpovědět, najít řešení či o vašem příjemném zážitku rádi napíšeme. Napište mi na e-mail sefredaktor@golfdigest.cz.


CO NOVÉM SE V MAGAZÍNU GOLF DIGEST C&S DOČTETE?

SANDRA GAL
POTŘEBUJI SI HRU UŽÍT, NE BÝT VE STRESU

BYLO V TOM TAK TROCHU KOUZLO NECHTĚNÉHO. Na jedné straně dlouho dopředu plánovaný obsah magazínu, na druhé tak trochu nečekané osobní setkání. Vysvětlíme… Německá golfistka s českými kořeny Sandra Gál si v říjnu pár dní zatrénovala na hřišti Beroun Golf Clubu před sérií turnajů LPGA Tour v Asii a zároveň v aktuálním listopadovém čísle magazínu Golf Digest radí, jak častěji využít fairwayové dřevo, klidně i pro čtyři různé rány.

S ALOISEM ŽATKULIAKEM 

KDOŽE JE TEN NEJLEPŠÍ ČESKÝ
GOLFISTA NOVODOBÉ HISTORIE?

OBČAS MŮŽE BÝT DOCELA UŽITEČNÉ TROCHU SI POHRÁT S ČÍSLY i v případě, že nejde o úplně tvrdé statistiky. Před časem nás i na základě poptávky v redakci napadlo podívat se na historické srovnání nejlepších českých golfistů. A to nikoli pouze pohledem postavení hráče ve světovém golfovém žebříčku nebo získaných finančních odměn za období posledních 30 let – což je mimochodem stejně jako kdekoliv ve světě dosti neporovnatelné –, ale na základě umístění na nejvýznamnějších profesionálních okruzích doma, a především v mezinárodní konkurenci v zahraničí. Samozřejmě že takové srovnání nemůže být na sto procent objektivní, každá doba má přece jenom svůj značně odlišný kontext. Nicméně smysluplnou metodiku pro tento účel vymyslet lze, a dokonce přináší velmi zajímavé výsledky. Možná vám tak přinášíme odpověď na otázku, kdože je ten nejlepší český golfista novodobé historie a jak si vedli v Evropě i další hráči v dobách, kdy se evropský výkonnostní golf do současné podoby teprve formoval.

S DANIELEM TRHONĚM

 

VÝZVA ANEB
TĚŽKÝ TO ŽIVOT PROFESIONÁLA

 

PŘED NĚKOLIKA TÝDNY ROZESLAL ŘEDITEL Prague Golf Teamu Michal Krejčí médiím dopis, ve kterém informoval o kritické finanční situaci PGT, a především o tom, že nemá v případě Stanislava Matuše prostředky na to, aby hráč mohl i v roce 2019 hrát druhou nejvyšší evropskou ligu Challenge Tour. A to i přesto, že výsledkově se na ni kvalifikoval. Krejčího vystoupení vyvolalo na relativně poklidné hladině českého golfu menší bouři. Nás inspirovalo k tomu, abychom se blíže podívali na to, jak si po finanční stránce hrající golfoví profesionálové stojí.

S ANDREJEM HALADOU

 

HRA JAKO MELOUCH
PŘEHLED SPORTOVCŮ-GOLFISTŮ

PRO MICHAELA JORDANA je golf jako nezdolatelná hora. „Basketbal se můžete naučit,“ říká muž, který to rozhodně dokázal, „ale golf se v pravém slova smyslu naučit nedá.“ Pro tenisového šampiona Johna McEnroa je golf procházkou v parku. „Na rovinu – je to vůbec sport?“ zeptal se jednou. „Myslel jsem, že při sportu se aspoň občas běhá.“ Bývalý baseballista Willie Mays běhal rychle a elegantně jako rychlovlak, ale když měl hrát golfový turnaj, sevřela ho nervozita. „To kvůli těm lidem, kteří vás při tom sledují,“ vysvětloval v roce 1969, kdy přitom ještě na vrcholné úrovni hrál baseball a sledovaly ho u toho miliony lidí. „Přijdete na první týčko a jste tam úplně sami – jen vy a ten malý bílý míček.“ Jiný baseballista Jake Arrieta ale paradoxně tvrdí, že se na golfu „zbavuje stresu“. Golf má totiž mnoho tváří. Může vám pomoct dát se dohromady, ale může vás taky úplně rozložit.

SE STEVEM RUSHINEM

 

GARY PLAYER
A JEHO ŽIVOTNÍ MOUDRA

GARY PLAYER VYHRÁL 167 profesionálních turnajů v 15 různých zemích, včetně devíti majorů a dalších šesti majorů na Champions Tour. Patří mezi pouhých pět hráčů, kteří dobyli kariérní Grand Slam. Po celém světě navrhl 400 hřišť. Prostřednictvím své nadace vybral přes 50 milionů dolarů na dobročinné účely. V průběhu let se tento výjimečný golfista podělil s magazínem Golf Digest o řadu moudrých postřehů. Předkládáme některé z těch nejlepších.

S ALANEM P. PITTMANEM

  

A CO DALŠÍHO V NOVÉM ČÍSLE NAJDETE?

PŘEDSTAVUJEME

BROOKS KOEPKA
Světová jednička z nouze. Všechno kdysi změnila autonehoda, po níž jeho život nabral nový směr

STANISLAV MATUŠ
Uhájená členská karta na Challenge Tour, a přesto velmi nejistá příští sezona

HRAJTE CO NEJLÉPE

4 RÁNY JEDNOU HOLÍ
Fairwayová dřeva jsou mnohem univerzálnější, než si myslíte
SE SANDROU GAL

BEROUN Č. 1
Stačí jen dostat míček do hry, nechat ego doma a zahrát standard
S KARLEM SKOPOVÝM JUN.

PÁN PÍSKŮ
Přidejte do své hry z bunkeru více kontroly
S DAVIDEM LEADBETTEREM

TICHÉ DOVEDNOSTI
Tři způsoby, jak si sám naprogramovat výsledek
S BUTCHEM HARMONEM

SPODEK A ODRAZ
Jaký by mělo smysl vzít hůl s velkým loftem a pak jí ten loft vzít?
S JEFFEM RITTEREM

HRA V ZIMĚ
I v chladnu se dá hrát, ale… Co vás může překvapit
S BARBOROU VEJLUPKOVOU

KATEGORIE ŽELEZ
Která je pro vás ta pravá? Otestovali jsme je a výsledky vás překvapí
S MIKEM STACHUROU

GOLFOVÝ ŽIVOT

GARMIN PAY
Platby v hodinkách fungují jako běžná kreditka, a to i bez přítomnosti telefonu nebo karty

ANKETA ROKU 2018
Hlasování o nejlepší hřiště, jamku a restauraci začíná

KRÁL JEDNOHO DNE
Pro T. J. Vogela, Patricka Reeda a řadu dalších byly nebo jsou pondělní kvalifikace jedinou cestou na PGA Tour

ZAZIMUJTE!
V zimě se můžeme věnovat údržbovým činnostem. A týká se to hlavně golfového vybavení

PRAŽSKÝ GOLFOVÝ PAS
Sňatek z rozumu, nebo vstupenka do golfového ráje za rozumnou cenu?

DOTEK JEDINEČNA
Woods své spoluhráče převyšuje rozdílem třídy, sám je jediným zástupcem nejvyšší kategorie

TOUR PRO V UTAJENÍ
Mluvit o novém Tigerovi jako o vstřícnějším, zábavnějším a milejším je podle mě jen
obyčejná snůška keců

 

A mnohem více na 100 STRÁNKÁCH druhého podzimního čísla.

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S vyšlo ve čtvrtek 8. listopadu 2018 

© 2018 Golf Digest C&S. Všechna práva vyhrazena