DeChambeau zpět na vítězné vlně. Vyhrál počtvrté za 5 měsíců

PGA TOUR
DeChambeau zpět na vítězné vlně. Vyhrál počtvrté za 5 měsíců

Přesně dva měsíce trval půst, během něhož si Bryson DeChambeau odepřel turnajové vítězství. Z titulu se rodák z Kalifornie radoval znovu v neděli v Las Vegas, když i díky parádnímu eaglu na šestnácté jamce finálového kola ovládl Shriners Hospitals for Children Open. Do kolonky triumfů na PGA Tour zapsal čtvrtý turnaj za posledních 5 měsíců.


Všechno to začalo v červnu na Memorialu Jacka Nicklause, kde DeChambeau získal své první letošní vítězství v play-off. Jeho forma pak gradovala v ten nejlepší možný okamžik, a sice v nadstavbové části FedExCupu. Vyhrál dva turnaje tzv. Playoffs – The Northern Trust a Dell Technologies Championship.

Namlsaná golfová veřejnost se pak divila, když 25letý Američan vyklidil pozice z vrchního patra leaderboardu na dalších dvou turnajích Playoffs. Na DeChambeaua jako by přišla vítězná kocovina, která se protáhla až do Ryder Cupu, v němž měl být jednou z největších hrozeb Evropanů. Jenže nebyl, stejně jako většina jeho krajanů podal matný výkon.

Dlouhá a náročná sezóna ozdobená třemi vítězstvími se na dalších vystoupeních hráče, který je známý pro svůj možná až příliš vědecký přístup ke hře, podepsala. Hodit hole na několik dní do kouta se jevilo jako nejlepší nápad, DeChambeau si tak vzal potřebný čas na oddechnutí. 

Vrátil se v plné síle a v Las Vegas předváděl vyrovnané výkony. Po kolech 66-66-65-66 zvítězil o jednu ránu před obhájcem titulu z loňského roku Patrickem Cantlayem.

„Přijel jsem se proto, abych se dostal zpátky do formy a zahrál si dobrý golf. A i když jsem neputtoval nejlépe, dokázal jsem vyhrát,“ prozradil nově pětinásobný vítěz na americkém okruhu PGA Tour.

K titulu mu pomohl i parádní eagle na pětiparové šestnáctce, kde proměnil osmnáctimetrový putt a definitivně odzbrojil všechny své soupeře. Obhájce Patrick Cantlay po 65 ranách obsadil druhé místo, dělený čtvrtý skončil Rickie Fowler.

LEADERBOARD