Euforie a splněný sen, zářila po návratu domů Spilková

Klára Spilková
Euforie a splněný sen, zářila po návratu domů Spilková

Po dlouhých třech týdnech, kdy se bila o členství v nejprestižnější dámské golfové sérii světa LPGA, se Klára Spilková vrátila domů. Na tiskové konferenci v pražské Hergetově Cihelně se s novináři, sponzory a s blízkými lidmi podělila o své zážitky a nadšení po úspěšné kvalifikaci, po níž získala kartu LPGA.


Klára Spilková si dál plní své sny. Po přestupu mezi profesionálky před osmi lety se pevně usadila v evropské nejvyšší soutěži žen Ladies European Tour, před dvěma lety se zúčastnila olympijských her v Riu de Janeiru, loni vyhrála svůj první profesionální turnaj a letos se kvalifikovala na LPGA, nejvyšší dámský okruh.

„Chtěla bych poděkovat celému svému týmu i sobě, že jsem to zvládla. Mám obrovskou radost, jsem trochu unavená, ale v euforii. Je to splněný sen,“ uvedla na konferenci Spilková, která v posledních třech týdnech úspěšně absolvovala druhou fázi kvalifikační školy i následný maratón Q-Series na osm kol.

Zejména poslední dvě sezóny vycházejí nejúspěšnější české golfistce téměř dokonale. Kromě premiérového vítězství na LET a olympijské účasti si zahrála i několik major turnajů.

Za jejími úspěchy stojí bezpochyby také tým v čele s manažerem Petrem Žákem. I on měl k významnému počinu české profesionálky co říct. „Díky Kláře můžeme prožívat sny. Když se ohlédnu do roku 2016, kdy jsme veřejně vystoupili s ambiciózními plány a cíli do budoucna, pár lidí se na to dívalo trochu nevěřícně. Podařilo se nám stabilizovat tým a splnit cíle, které jsme si předsevzali,“ podotkl Žák a připomněl splněné cíle dostat Spilkovou do TOP 10 Ladies European Tour, dosáhnout významného úspěchu v podobě vítězství a nově kvalifikovat se na LPGA.

Úspěch Spilkové je skvělou zprávou pro celý český golf,což potvrdil i Zdeněk Kodejš, prezident České golfové federace, která Spilkovou podporuje od mládí. „Klářina role je v českém golfu nezastupitelná. Je první českou hráčkou, která dosáhla objektivně vynikajících výsledků na mezinárodní úrovni. Budeme ji nadále držet palce a podporovat,“ řekl Kodejš, který stejně jako řada českých fanoušků pozorně sledoval aktuální dění v Severní Karolíně, kde se poslední díl kvalifikace odehrál.

„Věříme, že budeme sedět u tabletů a telefonů celé odpoledne, tak jako v poslední části kvalifikace.“

Klára Spilková letošní sezónu uzavřela. Poslední turnaj Ladies European Tour ve Španělsku hrát nebude. V příští sezóně hodlá kombinovat starty na LET se starty na LPGA. „Zatím nemáme program LET, ani podrobný program LPGA. Příští rok budu asi plánovat trochu na pankáče. Chtěla bych hrát vždy tři turnaje, pak týden volno. Chci hrát Ladies European Tour dál i kvůli Solheim Cupu, na který bych se ráda kvalifikovala,“ uzavřela Klára Spilková.