Pět nejlepších ran 1. kola Phoenix Open

PGA TOUR
Pět nejlepších ran 1. kola Phoenix Open

První kolo turnaje Waste Management Phoenix Open nejlépe zvládlo trio Rickie Fowler - Justin Thomas - Harold Varner III, sedm úderů pod par stačí na průběžnou první pozici. Kdo ale v 1. kole zahrál nejlepší údery?


5. Cameron Champ

Na konci října se Cameron Champ radoval z prvního titulu na PGA Tour, když na Sanderson Farms Championship zahrál na posledních šesti jamkách pět birdie. Nyní by rád na tento úspěch navázal, první kolo na Phoenix Open ale bylo z jeho pohledu průměrné. Dvě bogey a tři birdie znamenají skóre -1 a průběžné dělené 56. místo. Jeho rána na legendární jamce č. 16 na hřišti TPC Scottsdale se mu ovšem povedla skvěle. Míček skončil půl metru od jamky a bylo z toho tedy snadné birdie.

 

4. Bubba Watson 

Bubba Watson prožil o poznání povedenější kolo. Zahrál jej bezchybně a tak si na sedmnácté jamce mohl dovolit jednu parádu. Míč se po úderu driverem stočil nádherně doleva a ze skvělého draw se nakonec zrodilo birdie, které dovršilo jeho skóre -5. Průběžně je tak Watson na dělené šesté pozici.

 

3. Webb Simpson

Webb Simpson začal na druhé devítce a po birdie na jedenáctce přidal další o dvě jamky později. Vítěz The Players z loňské sezóny na pětiparové třináctce poslal svůj míček druhou ranou do bunkeru, z nepříjemné pozice se ovšem nádherně vyhrál a dokonale zužitkoval prostoru na greenu.

2. Justin Thomas

Po prvním kole je Justin Thomas na dělené první pozici, podobně jako Watson nechyboval a se sedmi údery pod par je v čele. Thomas začínal na druhé devítce a na patnácté jamce svého kola (jamka č. 6) zahrál své poslední birdie kola. Svým železem míček zahrál sice za jamku, backspin jej ale dostal půl metr před praporkovou tyč. Úder naleznete na videu v čase 4:22.

1. Harold Varner III

Ránu dne si na šestnácté jamce připsal Harold Varner III. Osmadvacetiletý rodák z Akronu v Ohiu na svůj první titul na PGA Tour čeká, po prvním kole Phoenix Open ale dělí první pozici. A to i díky fantastickému puttu na již zmíněné šestnácté jamce. Míček skončil v jamce a Varner III tak svůj úspěch mohl oslavit po vzoru fotbalisty Paula Pogby.