DeChambeau má rekord, o sedm kol překonal i Woodse

DeChambeau má rekord, o sedm kol překonal i Woodse

Bryson DeChambeau je v posledních dnech kritizován za svou pomalou hru, která ovšem přináší ovoce. Na posledních pěti turnajích se hned čtyřikrát umístil v TOP 10 a dvakrát slavil dokonce titul. Nyní si navíc připsal zajímavý rekord v počtu odehraných kol pod par hřiště v řadě za sebou. 


Na Omega Dubai Desert Classic slavil DeChembeau jasné vítězství a potvrdil svou vynikající formu. Po neúspěšném Ryder Cupu odehrál pět turnajů a v každém z nich se umístil do dvanácté pozice.

Dva turnaje vyhrál a dvakrát skončil v nejlepší desítce. Na již zmíněném turnaji, který se odehrál v minulém týdnu, ovšem ohlasy na jeho výkon nebyly jen pozitivní. 

DeChambeau byl kritizován za svou pomalou hru a po světě začalo kolovat video, na kterém se svým caddym dlouze probírá druhou ránu na pětiparové desítce. Podobnou scénu poté předvedl ještě na šestnáctce závěrečného kola, kdy o jeho titulu již nebylo pochyb.

Každopádně tato "vědecká debata" přináší své ovoce. Američan, současná světová pětka, totiž zahrál již čtyřiadvacet kol v řadě pod par hřiště. A na PGA Tour i European Tour se jedná o číslo, které nikdo nezaznamenal od roku 2003. Ku příkladu Tiger Woods se může pyšnit maximálně sedmnácti koly za sebou s výsledkem pod par.

DeChambeau svou úspěšnou sérii začal na posledním turnaji loňské sezóny. Na Tour Championship zahrál třetí kolo za -4 a v závěrečném kole se dostal na -3.

Shriners Hospitals for Children Open už ovládl, třikrát zahrál výsledek 66 (5 pod par hřiště) a jednou dokonce 65. Za celý turnaj přitom zahrál jen tři bogey.

Za úspěšný turnaj může rodák z kalifornského Modesta považovat i Hero World Challenge. Druhé a třetí kolo tohoto turnaje ale bylo pouze za -1. Bláznivý byl především pátek, kdy DeChambeau zahrál šest bogey, ale také pět birdie a především jeden eagle.

Pod par hřiště v každém kole se dostal i na Sentry Tournament of Champions, kde obsadil konečnou sedmou pozici. Na Sony Open na Havaji měl Američan namále už v prvním kole, na poslední jamce ale zahrál birdie a nakonec se dostal na -1. V dalších kolech už potíže neměl a s výsledkem -14 se dostal na dělenou desátou příčku.

Po Havaji přišel týdenní odpočinek a následně již vítězný turnaj Dubai Deset Classic. V prvních dvou kolech zapsal shodně 66 úderů (6 ran po par), ve třetím kole ubral další čtyři rány a v neděli dokonce osm úderů. 

Nyní připočítejme dvě dobrá kola z aktuálně probíhajícího turnaje v Saúdské Arábii (shodně 68 úderů a -2) a jsme na čtyřiadvaceti kolech, které Bryson DeChambeau zahrál pod par daného hřiště. Kam až může golfista-vědátor toto číslo posunout?