VIDEO: Haotong Li se zapsal do historie světového golfu

PGA TOUR
VIDEO: Haotong Li se zapsal do historie světového golfu

Neuvěřitelný výkon předvedl ve 3. kole Saudi International čínský golfista Hao-Tong Li. Současná světová čtyřiačtyřicítka zahrála eagle hned ve čtyřech případech a zapsala se do historie světového golfu. 


Haotong Li prožil včera v Saúdské Arábii vskutku výjimečné kolo. Hned na úvodní jamce zahrál chip-in na čtyřparu a byl z toho tak v jeho podání první eagle na turnaji.

V dalším průběhu první devítky přišla dvě birdie, ale také jedno double-bogey, po polovině hřiště tak byl na skóre -2. Na první jamce druhé devítky ale Haotong Li znovu zahrál eagle a opět na čtyřparu po chip-inu.

Následovalo šest parů a zdálo se, že Číňan bude na vedoucího Dustina Johnsona ztrácet čtyři rány. Jenže na posledních dvou jamkách vytáhl třiadvacetiletý rodák z Chu-Nanu další dva eagly a zapsal se nesmazatelně do historie světového golfu.

Od zaznamenávání těchto rekordů je Haotong Li prvním hráčem, který zahrál tři eagly v jednom kole na čtyřparových jamkách. Vše navíc korunoval eaglem na pětiparové osmnáctce a po třetím kole turnaje Saudi International tak s Johnsonem dělí vedení se skóre -16.

"Měl jsem velké štěstí, ale ty eagly byly opravdu dobré. Jinak jsem až tak dobře nehrál, podařilo se mi ale proměnit hodně puttů do paru," uvedl po svém kole Haotong Li a přiznal, že hned na první jamce mohl dopadnout zcela jinak. "Kdyby to nepadlo do jamky, pravděpodobně bych byl mimo green. Ale na desítce jsem takovou ránu zahrát chtěl," doplnil čínský golfista.

VIDEO - Třetí kolo v podání Haotonga Li: