Garcia ničil hřiště a v Saúdské Arábii byl diskvalifikován. Další trest ale očekávat nemusí

PGA TOUR
Garcia ničil hřiště a v Saúdské Arábii byl diskvalifikován. Další trest ale očekávat nemusí

Sergio Garcia neprožil ideální závěr týdne. Na turnaji Saudi International sice prošel cutem, po třetím kole byl ovšem diskvalifikován. Španělský golfista měl vědomě poničit minimálně pět jamek.


Sergio Garcia se v Saúdské Arábii horšil každým dnem. Na úvod turnaje zahrál jeden úder pod par hřiště, v pátek následoval par a v sobotu už hrál Španěl jeden úder nad par hřiště.

Do čtvrtého kola už ovšem nenastoupil, neboť byl diskvalifikován. Stalo se tak po využití pravidla 1.2a, které umožňuje diskvalifikaci za "jakékoliv vážné pochybení, které je v rozporu s duchem hry".

Ihned ale bylo jasné, co že se to na Saudi International stalo. Garcia v průběhu třetího kola poničil několik greenů a na jeho chování si stěžovalo několik hráčů, kteří hráli ve flightech za ním. 

Podle zprávy The Scotsman Garcia poškodil hned pět greenů. Mělo jít o nejrůznější poškození včetně úmyslně vydřených stop a také zanechaných dírách po divotech. 

Spoluhráč z flightu Renato Paratore uvedl, že se Španěl omluvil. Robert Rock před závěrečným kolem poté Garciu obhajoval. "Bylo to něco, co vypadalo, že je způsobené putterem. Jako všichni ostatní jsem nevěděl, kdo to udělal. Nebyl jsem si jistý, jestli to byl jeden člověk či zda jich bylo více. Mluvil jsem o tom se Sergiem a ten se ke všemu postavil čelem. A je to v pořádku, každý v nějakém bodě udělá chybu," prohlásil Rock.

Garcia si zřejmě brzy uvědomil, že by mohl čelit nějakému vyššímu trestu, proto se omlouval na všechny strany. A zřejmě to zabralo, neboť další postih nemusí rodák ze španělského Borriolu očekávat. "Incident je u konce. Sergio se všem omluvil a my jdeme dále," řekl výkonný ředitel European Tour Keith Pelley.

Každopádně zlost měl Garcia už v pátek. Na níže přiloženém videu je Garcia zachycen v bunkeru a po nevydařené ráně si v písku pořádně zchladil žáhu.