Pět nejlepších ran turnaje Saudi International

PGA TOUR
Pět nejlepších ran turnaje Saudi International

V Saúdské Arábii triumfoval Dustin Johnson, ovšem rány turnaje obstarával především Li Haotong. Jednu radost si udělal i jinak poměrně neúspěšný Brooks Koepka, skvělým eaglem se poté k vynikajícímu výkonu nastartoval Francouz Alexander Levy.


Haotong Li - 1. eagle ve 3. kole

Haotong Li prožil famózní turnaj, na výhru to přesto nestačilo. Ve třetím kole zahrál čínský golfista hned čtyři eagle a nesmazatelně se zapsal do golfové historie. Hned na první jamce se první ranou dostal do roughu, následoval ovšem fantastický chip-in.

 

Brooks Koepka - záchrana paru z pouště

Broooks Koepka ideální golf rozhodně hrál. Cutem sice prošel poměrně bezpečně, ale o víkendu už příliš neskóroval. K šesti birdiem totiž zapsal hned sedm bogey a jedno double-bogey. S výsledným skóre +2 tak obsadil až dělenou 57. pozici a na Saudi International tak bude chtít co nejdříve zapomenout. Radost si alespoň udělal ve druhém kole, když na šestnácté jamce fantastickým způsobem zachránil par. 

 

Haotong Li - 2. eagle ve 3. kole

Haotong Li začal ve třetím kole na úvodní jamce první devítky eaglem a naprosto stejně si vedl i v úvodu druhé devítky. Opět z toho byl parádní chip-in a v té chvíli posun už na -12.

Haotong Li - 3. eagle ve 3. kole

Na sedmnácté jamce přidal čínský golfista další eagle, tentokrát už se ovšem o chip-in nejednalo. Svůj drive na  čtyřparu napálil tak, že míček skončil na greenu necelé dva metry od jamky. Výsledkem byl další, v pořadí již třetí eagle ve třetím kole. Připomeňme, že Haotong Li zahrál eagle i na poslední jamce kola a dostal se spolu s Dustinem Johsonem do děleného vedení. 

Alexander Levy - eagle z fairwaye

Alexander Levy v Dubaji neprošel cutem, náladu si ale spravil o týden později v Saúdské Arábii. Všechny čtyři kola zvládl pod par hřiště a s konečným výsledkem -14 obsadil vynikající samostatnou pátou příčku. Výrazně Levymu pomohl i eagle ve druhém kole. Na šesté jamce, posilněn dvěma birdie v řadě, zahrál míček z fairwaye přímo do jamky.