NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S v prodeji od čtvrtka 7. ÚNORA

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S v prodeji od čtvrtka 7. ÚNORA

Znám to velice dobře sám – předsevzetí se nevymýšlejí před koncem roku, ale teprve až nový rok přijde, anebo třeba až někdy v průběhu ledna. Najednou se vám začnou v hlavě honit myšlenky, jaká předsevzetí by bylo dobré si dát, ale taky že je na ně pořád ještě dost času. Takové ty dva hlasy „hele, měl bys se sebou začít něco dělat“ a „klid, sezona je ještě pořád daleko“. A tohle přesně platí i pro předsevzetí golfová. Proč se jimi zabývat v lednu nebo v únoru, když se na hřiště dostanete až v dubnu, a to ještě jen možná?.. Ale ona nová sezona není nikdy dost daleko, aby bylo tolik času zimní pauzu správně nevyužít. S jarem obvykle přijde to každoroční dilema: Začít konečně se sebou samým a svým golfem něco dělat, nebo si raději počkat a těšit se zase jen na tu jarní falešnou formu a nechat se jí správně namlsat?


Pravda je, že falešná forma skončí s prvním jarním turnajem. Pravda také je, že pocit neporazitelnosti, který vám dají nově zakoupené hole, trvá pouhých sedm minut (nevím, kdo to kde spočítal, ale prý to tak opravdu je). A pravda také je, že den blbec přijde, i kdybyste se mu nevím jak bránili. Jediné, co s tím můžete dělat, je přijmout to jako fakt a pak se na hřišti nedivit a nevztekat. Nebo – ale to je jen pro ty cílevědomé, což nejsem – se konečně z domova nebo kanceláře vykopat ven a jít i v zimě na driving nebo do fitka. (G)

P. S.: Nebojte se mi napsat cokoli, co vás trápí, co vám v magazínu chybí, nebo třeba jen to, co vás štve nebo na hřišti mile překvapilo. Pokusíme se vám v příštím čísle odpovědět, najít řešení či o vašem příjemném zážitku rádi napíšeme. Napište mi na e-mail sefredaktor@golfdigest.cz.

CO NOVÉM SE V MAGAZÍNU GOLF DIGEST C&S DOČTETE?

DALIBOR PROCHÁZKA
I S ČISTOU MATEMATIKOU SI UMÍ POHRÁT EMOCE

S GOLFEM SE POPRVÉ SEZNÁMIL jako malý chlapec v Karlových Varech. Naučil se ho od otce a své první rány odpaloval na fairwayích zdejšího historického hřiště. S Českou golfovou federací začal spolupracovat již na vysoké škole, když v Praze na začátku devadesátých let minulého století studoval Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy. Jméno DALIBOR PROCHÁZKA si jistě vybaví řada z nás, když mudruje nad normami obtížnosti jamek nebo nad slovníkem Pravidel golfu. Jeho původním oborem je čistá matematika, ale ačkoli se to může na první pohled zdát, Sheldona Coopera z Teorie velkého třesku v něm nehledejte. Také jeho golfem dokážou cloumat emoce a na hřišti se řídí instinkty stejně jako my.

S ROBINEM DRAHOŇOVSKÝM

ŠIMON ZACH
BÝT POZITIVNÍ NENÍ KLIŠÉ

NEJSPÍŠ TO BYLY PRO ŠIMONA ZACHA POSLEDNÍ ŠKOLNÍ zimní prázdniny, na které si „odskočil“ domů ze studií na zámořské univerzitě. Dvaadvacetiletý český amatér má před sebou přelomový rok – vstoupil do něj ještě jako amatér, ale na jeho konci už bude bilancovat golfovou sezonu zřejmě jako profesionál. Tedy pokud půjde vše podle plánu. A ten je pro letošní rok na první pohled jasný – květnová promoce na University of Louisville, červnový návrat do Česka a start na několika amatérských turnajích, srpnový přestup mezi profesionály a první starty mezi profíky. A na konci roku karta na některou z profesionálních tour v kapse, nejlépe hned na tu evropskou.

S ALOISEM ŽATKULIAKEM

TÉMA MĚSÍCE
HRÁČŮ UBÝVÁ, ALE GOLFOVÉ PRÁZDNO NÁM NEHROZÍ…

LETOŠNÍ GOLFOVÁ SEZONA JE JUBILEJNÍ TŘICÁTOU v podmínkách svobodné a demokratické české společnosti. Už třicet let se u nás golf hraje a rozvíjí způsobem, jakým to před tím nemohl činit dobré půl století. Od roku 1990 jsme golfově ušli obrovský kus cesty, v podstatě stále jsme mířili nahoru. Ale v posledních pěti letech tak trochu přešlapujeme na místě. Čím to je? A můžeme s tím něco dělat?

S ANDREJEM HALADOU

GOLF DIGEST C&S
CO (NE)PŘINESE ROK 2019?

ZAČÁTEK ROKU SE TAK NĚJAK AUTOMATICKY NABÍZÍ k tomu, aby člověk pohlédl poněkud více dopředu, třeba i dál a do křišťálové koule, než jen do dalšího dne. Platí to i pro golfovou scénu. Ostatně asi jen málokoho by nezajímalo, kdo letos vyhraje majory, kdo bude světovou jedničkou, jak se bude (ne)dařit Tigeru Woodsovi nebo který z českých hráčů se konečně prosadí v první golfové lize. Anebo které nové hřiště v Česku přibude, či naopak zmizí. Následující řádky ale berte s nadhledem. To, o čem se na nich píše, je bez záruky a chce trochu fantazie. I když rozhodně není vyloučené, že se leccos z toho letos skutečně vyplní. Tak schválně, co to bude? Projděte si rok 2019 očima redaktorů a spolupracovníků magazínu Golf Digest C&S…

TIGER WOODS
UŽ JE TADY ZAS!!!


TEN TELEVIZNÍ SLAĎÁK jste určitě viděli: Tiger Woods poráží své vnitřní démony i vážné problémy se zády a triumfálně se vrací k turnajovému golfu. Nejenže švihá holí skoro stejně rychle jako před zraněním, ale navíc se chová zdvořileji, klidněji a vstřícněji. Několikrát má vítězství na dosah, až nakonec vyhraje vůbec poslední turnaj sezony. Jeden by přísahal, že to musí být vymyšlené – jenže se to stalo. Na následujících řádcích si přečtete slova řady hráčů a trenérů (a to včetně všech čtyř trenérů, kteří s Woodsem pracovali během jeho profesionální dráhy a jejichž vyjádření se podařilo v jednom článku shromáždit vůbec poprvé), kteří vylíčí, čeho si v uplynulé sezoně na Woodsovi všimli a čeho si myslí, že může dosáhnout v tomto a příštích letech.

S MATTHEWEM RUDYM

A CO DALŠÍHO V NOVÉM ČÍSLE NAJDETE?

HRAJTE CO NEJLÉPE

DRŽTE DRIVER NA UZDĚ
Z fairwaye se hraje dobře, ale nesmí to být z fairwaye sousední jamky
S KYLEM STANLEYM

JEDNA ČISTÁ RÁNA
Tohle byste měli umět. Přidejte na loftu a nechte míček přistát na greenu
S MICHAELEM BREEDEM

POSLEDNÍ JAMKY
Můžete na nich turnaj vyhrát, ale také tu celodenní dřinu zahodit
S KARLEM SKOPOVÝM JUN.

KARLOVY VARY Č. 18
Parádní závěr hřiště, na který se budete vždy těšit, když budete vědět proč

TREFTE VÍCE GREENŮ
Je to tak jednoduché: Vezměte si o hůl víc a soustřeďte se na úder
S BUTCHEM HARMONEM

PUTTUJTE HYBRIDEM
Zkuste to a možná už nikdy nebudete nechávat ty protivné putty z fringe krátké

BUĎTE CHLADNOKREVNÍ
Hrajte okolo greenů stejně jako já, tedy co nejjednodušeji to jde
S JONEM RAHMEM

SÍLA ODPOUŠTĚNÍ
Cíl nových driverů je v podstatě jednoduchý: vylepšit ty vaše špatně trefené rány
S MIKEM STACHUROU

GOLFOVÝ ŽIVOT

TOUR PRO V UTAJENÍ
Chci mít možnost trénovat až do tmy, třeba i proto nerad beru svou manželku do práce
S MAXEM ADLEREM

KDO Z VÁS DNES HRAJE?
V každém z nás se skrývá dr. Jekyll i pan Hyde

JOAQUIN NIEMANN
Ne zrovna jednoduchá cesta z Chile na PGA Tour a rovnou mezi elitu
S KEELY LEVINS

OWGR 2018
Hrdinou a skokanem loňského roku je: Tiger
S DANIELEM TRHONĚM

NOVÁ PRAVIDLA
Stručný průvodce pravidly bude k dispozici zdarma v klubech a na recepcích

S ALEŠEM LIBECAJTEM

 

KOMENTÁŘ
Chcete také už někam patřit? Ani mně se už nechtělo nikomu nic platit a stal jsem se bezprizorním hráčem

 

A mnohem více na 84 STRÁNKÁCH prvního letošního čísla.

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S vyšlo ve čtvrtek 7. února 2019

© 2019 Golf Digest C&S. Všechna práva vyhrazena