VIDEO: Celý golfový svět se těší na start Ho-Sung Choie

PGA TOUR
VIDEO: Celý golfový svět se těší na start Ho-Sung Choie

Již dnes startuje tradiční turnaj Pebble Beach Pro-Am, na kterém nebude chybět ani jihokorejský hráč Ho-Sung Choi. Toho si svět oblíbil především díky netradičnímu golfovému swingu. 


Ho-Sung Choi je již pětačtyřicetiletý jihokorejský golfista, který úspěchy sbíral dosud výhradně v Asii. Dvakrát se radoval na Japan Golf Tour a stejný počet vítězství nasbíral i na Korean Golf Tour.

O jeho osobě koluje nespočet zajímavostí. Tak například se Ho-Sung Choi nenarodil v nemocnici, ale v rodinném domku. Ve svých devatenácti letech při práci s motorovou pilou přišel o palec, který mu lékaři přišili s pomocí kožního štěpu ze žaludku. 

Golf se naučil hrát pomocí časopisů a už dva roky po odehrání své první jamky se stal profesionálem. Ho-Sung Choi je vskutku specifickým golfistou s ještě více specifickým golfovým švihem. Nyní se sympatický golfista poprvé podívá na PGA Tour, zahraje si totiž Pebble Beach Pro-Am.

První kolo odstartuje Ho-Sung Choi ve dvojici s Jerrym Kellym, dvaapadesátiletým rodákem z wisconsinského Madisonu, který na PGA Tour slavil už tři vítězství. Start tohoto dua je naplánován na 18 hodin a 17 minut našeho času z první jamky hřiště Monterey Peninsula CC.