Nejlepší údery turnaje ISPS Handa Vic Open

Nejlepší údery turnaje ISPS Handa Vic Open

V Austrálii se dala dohromady European Tour s LPGA Tour a k vidění byly znovu fantastické údery. Mezi nejlepší pětku pronikla vítězná rána Davida Lawa i parádní trefa sedmadvacetileté Kim Kaufman z bunkeru přímo do jamky.


Brad Kennedy

Chip-inem se na čtyřparové šestnáctce dostal Brad Kennedy do děleného vedení a mohl směle pomýšlet na titul. Čtyřiačtyřicetiletý rodák ze Sydney ovšem následně chyboval a na osmnáctce zahrál pouze par. O jedinou ránu tak spolu s Wadem Ormsbym obsadil dělenou druhou příčku. 

Geoff Ogilvy

Závěrečným kolem se Geoff Ogilvy protrápil (6 bogey, 2 birdie), v prvním kole ovšem jeden z nejznámějších australských golfistů zabodoval. Po třech birdie v řadě přišel problém a Ogilvy se na pětiparové pětce dostal třetí ranou až ke stromu. Míček ale po úžasné ráně poslal třicet centimetrů odjamky a pohodlně tak nakonec zachránil par. 

Callum Shinkwin

Turbulentní závěrečné kolo prožil Angličan Callum Shinkwin. I díky této parádní ráně z bunkeru nakonec zachránil kolo v paru, na více než na dělené desáté místo to ale nestačilo. 

Kim Kaufman 

Sedmadvacetiletá Kim Kaufman na tříparové sedmičce ve třetím kole trefila bunker a zdálo se, že zapíše druhé bogey v řadě. Z bunkeru ale trefila přímo jamku a z problémů tak bylo birdie. Kaufman se dostala už na -13 a zdálo se, že v Austrálii získá titul. Od té chvíle si ale připsala jen tři birdie a spoustu chyb. Osm bogey a dvě double-bogey ve skórkartě nakonec znamenalo skóre -4 a dělené osmé místo. 

David Law

David Law si pro svůj první titul na European Tour došel ve velkém stylu. Na osmnácté jamce vzal do ruky fairwayové dřevo a míč druhou ranou poslal dva metry od jamky. Následně se Lawovi povedl i putt a díky eaglu se tak Law mohl radovat z vítězství.