Čtyři nejlepší kola na AT&T Pebble Beach Pro-Am

PGA TOUR
Čtyři nejlepší kola na AT&T Pebble Beach Pro-Am

V Kalifornii kraloval Phil Mickelson, jenž ve svých osmačtyřiceti letech získal svůj 44. titul na PGA Tour. Jeho poslední kolo bylo vskutku famózní a ve výběru těch nejlepších samozřejmě nemůže chybět. Činili se ale i další golfisté. 


Scott Langley - 1. kolo (-7)

Brzy třicetiletý americký golfista prožil vynikající turnaj a nakonec na AT&T Pebble Beach Pro-Am obsadil samostatnou šestou pozici. Langley zářil především v prvním kole, kdy zahrál devět birdie a pouze dvě bogey. Lengley zasáhl 12 ze třinácti fairwayí, trefil taktéž 14 z osmnácti greenů v regulaci. Nejdelším hráčem sice není (nejdelší drive v prvním kole měřil 279 yardů), puttovat ale umí. Na první kolo potřeboval jen 25 puttů. Doplňme také, že ze dvou záchran z bunkerů byly obě úspěšné. 

Brian Gay - 1. kolo (-7)

Brian Gay je o poznání zkušenější golfista, v prvním kole hrál ale podobně jako Langley. Sedmačtyřicetiletý hráč si připsal osm birdie a jediný neúspěch v podobě bogey, po prvním kole tak na tom byl totožně. Na svůj výkon potřeboval 28 puttů, greenů ale oproti Langleymu zasáhl rovných sedmnáct. Fairwayových tref bylo méně, Gay zasáhl deset ze třinácti fairwayí. Skvěle si vedl Gay především na jamkách pět až devět, na všech pěti z toho bylo birdie.

Paul Casey - 2. kolo (-7)

Bez jediné chyby hrál druhé kolo Paul Casey, nakonec druhý muž AT&T Pebble Beach Pro-Am. Jednačtyřicetiletá světová golfová sedmnáctka skórovala pětkrát v podobě birdie, jednou si připsala i eagle. Casey měl vynikající především jamky 13. až 18, během závěrečných jamek si připsal hned šest ran pod par. Casey si vedl skvěle na odpališti (11 ze 13-ti fairwayí) a parádní byly i jeho druhé rány (14 z osmnácti zasažených greenů v regulaci). Pouze puttování mohlo být lepší, na druhé kolo potřeboval 30 puttů. Oproti Langleymu a Gayovi je Casey delším hráčem, jeho nejdelší drive měřil 314 yardů.

Phil Mickelson - 4. kolo (-7)

Scott Stallings zahrál ve čtvrtém kole -6 a dostal se na třetí pozici. Ještě lépe ale hrál Phil Mickelson, jenž si po parádním závěru došel pro další titul na PGA Tour. Za zmínku stojí rozhodně i jeho první kolo. Mickelson poprvé od roku 1998 zasáhl všechny fairwaye, navíc trefil i sedmnáct z osmnácti greenů v regulaci. Jeho závěrečné kolo bylo ale jedním slovem skvostné. Mickelson sice trefil pouze polovinu fairwayí, greenů v regulaci ale trefil už 14 a na nich poté potřeboval jen sedmadvacet puttů. Mickelson zaznamenal sedm birdie, ani jednou nechyboval a 44. titul slaví zaslouženě.