Postup na Australian Open nevyšel

Klára Spilková
Postup na Australian Open nevyšel

Grange, 15. února 2019 – Klára Spilková neprošla cutem na ISPS Handa Women´s Australian Open v Adelaide. Nová členka LPGA se nedostala do finále turnaje poté, co v Grange zahrála celkově +6 (77-73), zatímco na postup bylo potřeba zahrát o tři rány méně.


Ve druhém kole přitom svítala naděje, když se po již třetím birdie na desáté jamce dostala členka globálního týmu KPMG na celkové skóre +2. Avšak poté mezi 11. a 17. jamkou přišla tři bogey a hlavně také double bogey na tříparové patnáctce. Nic už nezachránilo závěrečné birdie na osmnácté jamce.

„Začátky sezony jsou pro mě vždy náročné, ale bylo cenné, že jsem do Austrálie odjela,“ uvedla Klára Spilková. „Asi si zatím sama neuvědomuji, jak důležité dva týdny to v mém životě byly a jak pozitivní dopad budou nakonec mít.“

Po australském turné na úvod sezony čeká Kláru nyní měsíční turnajová přestávka. LPGA se přesouvá na dva turnaje do Asie, kde je však omezené pole startujících. Příští start má česká profesionálka naplánován od 21. března na Bank of Hope Founders Cup ve Phoenixu v Arizoně.